Kjelling: – Tiden jobber for dem – Norsk Topphåndball
Foto: Roy Johnsen

Kjelling: – Tiden jobber for dem

Tradisjonsrike Drammen setter sin lit til at ungguttene vokser seg enda større og sterkere i REMA 1000-ligaen denne sesongen. Onsdag venter Fjellhammer.

– Jeg synes Fjellhammer har sett overraskende bra ut i treningsturneringene i oppkjøringen. Bliznac (red.anm. Kristian, trener) får mye glød ut av ungguttene sine og i sesongstarten kan alt skje. Vi møter et ungt lag med en klok trener, sier Drammen-trener og daglig leder Kristian Kjelling til topphandball.no.

Bunn mot medalje

Selv om Kjelling ikke ønsker å legge medaljepress på den unge DHK-troppen, er det nok mange som kunne ha sagt det samme om Kjelling og hans unggutter. I håndballpodkasten Kommentatorbua i regi av TV2 var Kjelling tydelig på at en topp-6 plassering er siktemålet. Drammen havnet på 5.plass forrige sesong. Drammenserne spilte godt før Sindre Aho ble solgt til tysk håndball og Melsungen senhøsten. Ut av intet dukket Sondre O. Skovli, August Lind Oma og David W. Haugstvedt opp.

– Det fine med talentfulle unggutter er at tiden jobber for dem. Det er verre med oss to, der tiden går mot oss, humrer han.

Bli varme

– De fikk nok en sjokkpreget erfaring med høyeste nivå. REMA 1000-ligaen ble kastet litt brått på dem, men de fikk mye læring gjennom sesongen og tok steg. Jeg tror de fortsetter utviklingen, vokser videre om de holder seg skadefrie og blir enda mer varme i DHK-drakta.

Inn portene i Drammenshallen har Alexander Ø. Westby og Espen G. Våg kommet. Duoen har tidligere vært bærebjelker i tidligere Drammen-utgaver. Drammen-sjefen forventer at de unge veteranene peker retning på og utenfor banen.

– Espen og Alexander er nye fjes denne sesongen, men de vet hva DHK-kulturen står for og skal stå for. De statuerer eksempel og viser den standarden vi ønsker, sier han videre.

LES OGSÅ:
Han er tilbake

Tror på jærbuene

Selv om Drammen har kjempet i medaljestriden en årrekke, er den tidligere landslagsspilleren klar på at klubben først må sikre egen økonomisk plattform før klubben kan briske seg med offentlige medaljemål.

– Drammen som klubb er ikke i den løypa. Vi er der at vi må stabilisere og det er fortsatt krevende økonomisk, selv om det er lys i tunellen. Først må få vi få plattformen til å stå støtt før vi kan tenke vekst.

Selv om de økonomiske forskjellene aldri har vært større, har 2 x trippelmester Kolstad likevel gått på noen bananskall her og der. Trønderne måtte jobbe kraftig for å sikre sluttspillgullet forrige sesong etter en triller av en finalerekke mot Elverum.

– Det er vanskelig å si om gapet mellom de to på toppen og vi andre er blitt mindre. Når det kommer til lagene som jeg tror kommer til å gjøre det sterkt bak Kolstad og Elverum, vil jeg trekke frem Nærbø og Runar. Om Tom Eirik (red.anm: Skarpsno, ny Nærbø-trener) får på plass alle og troppen holder seg skadefri kan de havne i medaljekamp.

Jeg tror også Runar vil vokse gjennom sesongen og særlig når Christoffer Rambo kommer tilbake etter nyttår. Det er åpent bak Kolstad og Elverum. Det er det eneste som er sikkert. Vi må heller ikke glemme ØIF Arendal, sier han videre.

– Og at vi går på banen for å vinne hver eneste kamp vi stiller opp i. Det gjør vi alltid, avslutter Kristian Kjelling.

Første sjanse er onsdag kveld hjemme mot Fjellhammer i Drammenshallen.