JOHANSEN: – Vi fikk en oppvekker – Norsk Topphåndball
Sandnes-strateg Kjetil Johansen har imponert stort så langt denne sesongen med sine 54 målgivende pasninger. Foto: Nanco Hoogstad/Sandnes

JOHANSEN: – Vi fikk en oppvekker

Sandnes leverte en strålende høst forrige sesong. Etter nyttår pekte pilene nedover og for en uke siden lempet 1.divisjonsfavorittene Viking TIF ut Kjetil Johansen og Sandnes av NM. En oppvekker, skal vi tro kometen.

– Vi fikk en oppvekker, selv om Viking TIF kommer til å vinne 1.divisjon denne sesongen. Et kjipt tap, selv om Viking TIF har et bedre mannskap denne sesongen enn det de rykket ned med forrige sesong. Vi trengte kanskje dette tapet, sier en av REMA 1000-ligaens kometer forrige sesong – playmaker Kjetil Johansen.

Sandnes tapte 30-27 i 3.runde i NM mot Viking TIF.

Bergen

Når NM er historie for denne gang, rettes energien mot REMA 1000-ligaen. Onsdag venter Bergen i seriepremieren hjemme i Vår Energi Arena Sandneshallen. Sandnes er av «alle» tippet til å være i nedrykksstriden. Johansens Sandnes råder også over REMA 1000-ligaens minste budsjett.

– Man blir ikke rik av å spille håndball i Sandnes, men alle menneskene i klubben gjør alt de kan for at vi kan drive på med dette med så god tilrettelegging som mulig, sier Johansen som studerer industriell økonomi ved UiS og er ringevikar ved siden av håndballsatsingen.

Onsdagens motstander Bergen har selv uttalt at sluttspill er målet. Ambisjonen deles av tabelltipsene som kom før serieåpningen. Slaget om Vestlandet handler både om Bergen og ikke minst naboene på Jæren, Nærbø.

– Med budsjett og alt rundt skal Nærbø være bedre enn oss alle dagene i uka. De skal være et topplag, selv om de mangler noen skadde spillere. Jeg forstår at eksperter tipper oss ned og særlig med tanke på hvordan vårsesongen så ut for vår del. Vi falt sammen, men nå starter vi på null igjen, sier han.

Ny flyt

Sveitsiske Viktor Glatthard er den mest profilert nykommeren. Strek- og forsvarskjempen har tidligere spilt i Haslum, men vendte tilbake til Norge i sommer.

– Han blir viktig for oss, men det aller viktigste er at vi finner tilbake til det som fungerte forrige høst og blir enda litt bedre på det. Om vi fortsetter som vi gjorde i vår, kommer vi til å tape mot alle lag.

Bergen er et lag som Sandnes bør være på høyde med skal man etablere seg i REMA 1000-ligaen.
– Bergen er et solid lag med ambisjoner. Det blir en tøff kamp, men vi spiller på hjemmebane og det merkes på treningene at vi er mer enn klare for å komme i gang.
– Det betyr at dere starter med seier i serieåpningen onsdag?
– Ja, det gjør vi, avslutter Kjetil Johansen.

Onsdagens hjemmekamp i REMA 1000-ligaen har avkast klokken 18:00 i Vår Energi Arena Sandneshallen. Lørdag tar Sandnes bussen til Sørlandet for å møte ØIF Arendal i runde to.

PS: Kjetil Johansen tronet øverst på statistikken med spillere med flest målgivende pasninger forrige sesong. Han endte med 197. På andreplass endte Sander Sagosen med sine 181.