Kolstad: – En revansje som smakte fortreffelig – Norsk Topphåndball

Kolstad: – En revansje som smakte fortreffelig

Forrige sesong påførte Runar Kolstad det eneste ligatapet (30-36). Et riktig revansjesugent Kolstad-lag takket i ettermidag for sist og tok igjen for det sure tapet for ett år siden med 37-34-seier. Smakfull søndagskost, eller hva, syvmålsscorer Adrian…

– Ja, det smakte veldig godt; skikkelig fremgang fra bortekampen mot Runar i fjor.

Det så litt ruskete ut i starten; hvordan reagerte dere på det?

– Vi lå vel under 1-5 uten at vi ble stresset av det. Vi spilte oss til mulighetene, men bommet på sjansene og de fikk kontret på oss.

Det startet altså smått urovekkende i en kamp som var Runar-sjefen Bjarte Myrhols trener-debut. Hjemmelaget vartet opp med tempohåndball og løp som besatte – som de hadde lovet. Scoret på sine muligheter gjorde de også, mens hjemmelaget Mats Bjørnstad tok seg av flere Kolstad-skudd enn det vi satte pris på.

Erlend ute på høyrekanten scoret riktignok kampens første mål, men så fulgte fem Runar-treffere uten at Kolstad kvitterte for en eneste en av dem. 5-1, og det var gått bare fem minutter. Hmmm.

Jeg så for meg at det måtte komme en time out, men Kolstad-benken, altså Berge og Gomo, beholdt roen, lot våre gutter gjøre det vi vet de kan; overliste målvakt og stå knallhardt bakover.

Stian advarte oss i et intervju for tre dager siden ikke minst mot at Runar har et veldig bra strekspill som fort kunne by på problemer. Og det gjorde det. Bakspillerne fant Syversen inne på linje, og han var treffsikker – scoret fem på seks den første halvtimen.

Men i andre enden av banen debuterte høyreback Magnus Søndenå med flotte aksjoner og flere mål. En, to, tre – og så var det plutselig jevnt, og det var det helt til det gjensto ti minutter av førsteomgangen.

Fra 16-15-ledelse takket Kolstad for følget. Nå var det de som løp og avsluttet effektivt – Adrian, ikke minst. Han startet med en bom, men før vi gikk til pause, hadde han satt fem, og vi lå komfortabelt i seksmålsledelse – også takket være åtte redninger fra Torbjørn og med Søndenå, seks mål på syv skudd, i en utmerket debutkamp.

Så hva gikk pausepraten på, Adrian?

– Vi snakket om at vi måtte tette bedre i midtsektor, både rundt strekspillerne og også mot skuddene.

Runar åpnet mål-kontoen etter pause, men vi – Erlend og Gullerud – kvitterte kjapt, og vi var oppe i en syvmålsledelse. Sander var utmerket servitør ved et par anledninger, og stillingen holdt seg nærmest uforandret – vi fem-seks mål i føringen.

Snaue kvarteret før slutt, på femmålsledelse til oss, tok trener Myrhol time out og «bestilte» 7 mot 6-spill. Fornuftig. Hjemmelaget krøp inn på oss, men kom aldri nærmere enn tre bak. Likevel, Adrian; vi kan vel vente oss flere lag som vil prøve 7 mot 6 mot oss…

– Det gjør vi nok. Men vi skal også legge til at Runar er bra på dette spillet. Som alle vet, så har vi ikke hatt mye forberedelsestid med hele troppen før denne seriestarten, heller ikke hvordan forsvare oss mot 7 mot 6. Vi har litt å rydde opp i der. Vi klarte heller ikke å straffe Runar med å vinne ballen og sette den i tomt mål.

– Men alt i alt er det grunn til å være fornøyd med sesongpremieren. Vi slapp kanskje inn litt for mange mål – ikke så rart med så kontringssterk motstander.

34 baklengs er en del. 37 forover er mer. Og takk for det!