Det telles ned til seriestart i Runar: -Vi opplever økt interesse – Norsk Topphåndball
Foto: Anders Ravn Karlsen (RavnFoto)

Det telles ned til seriestart i Runar: -Vi opplever økt interesse

Seriestarten er rett rundt hjørnet, og hos Runar i Sandefjord jobbes det hard, både på og utenfor banen, før søndagens åpningskamp.

En travel uke

Det er ingen ringere enn fjorårets cup-, serie- og sluttspillmestere, Kolstad, som står på den andre banehalvdelen når Runar kaster i gang sin første kamp i årets sesong av REMA 1000-liga. Selv om kampdatoen, søndag den 1. september, har vært klar lenge blir den siste uka alltid litt stressende for alle klubbene i REMA 1000-ligaen, og i Runar er det intet unntak. Det er en tydelig travel daglig leder, Morten Mathisen, vi treffer på telefonen fem dager før seriestart.

-Ja det blir en travel uke for oss, smiler Mathisen, før han fortsetter

-Hele uka blir en slags oppkjøring. I kveld spiller vi cupkamp mot Sandefjord, og vi håper det kan være med å gi en slags hype opp mot seriestart. På torsdag har vi kick-off med samarbeidspartnere og så er det Kolstadkampen til søndag.

Hvor mange billetter som er solgt på forhånd før kampen mot Kolstad har ikke Mathisen den fulle oversikten over, men han er likevel optimistisk foran seriestarten og Bjarte Myrhols comeback i norsk topphåndball.

-Vi både håper og tror på full Runarhall til søndag, og det vil si 1500 tilskuere. Det er hovedkampen til TV2, noe som kan være både en fordel og en ulempe, men heldigvis er det helt klart flest fordeler.

Det er optimistiske toner fra en fornøyd daglig leder, som også opplever en optimisme rundt laget og blant lokalbefolkningen

-Ja vi opplever økt interesse. Jobben vi gjør, og ikke minst det at Bjarte Myrhol er tilbake i Norge som trener, legges merke til i byen, avslutter Morten Mathisen.

Bjartejubel – Den kan bli mye å juble for i Runar denne sesongen. Foto: Magnus Gulliksen

Også treneren er optimistisk

I likhet med daglig leder er også trener Bjarte Myrhol en optimistisk herremann om dagen. Trenerdebutanten er fornøyd med det han laget har vist i oppkjøringsperioden frem mot seriestarten.

-Jeg er veldig positivt overrasket over spillertroppen vår. Jeg synes vi har vært dyktige til både å hente spillere og til å skape en tropp som er homogen og som har lyst til å bli virkelig gode håndballspillere.

Med en sånt utgangspunkt er det da heller ikke så rart at Bjarte og Runar sikter høyt foran årets REMA 1000-ligasesong.

-Det er ikke noen hemmelighet at jeg synes vi har et ordentlig bra håndballag, og vi har lyst til å være med å kjempe i toppen, smiler Bjarte optimistisk.