JENSEN: – Helt ærlig tenker jeg ikke så mye på dette – Norsk Topphåndball
Foto: May Elin Aunli

JENSEN: – Helt ærlig tenker jeg ikke så mye på dette

KRS-trener Victor Skillhammar mener storebrorstempelet på Sørlandet er innen rekkevidde denne sesongen. Vi gleder oss til å spille om det, melder ØIF-trener Heine E. Jensen tilbake.

– Vi skal spille om det, men for å være helt ærlig tenker jeg ikke så mye på dette. Så får vi se på hvordan det blir. Nå skal vi møte KRS to ganger i seriespillet, så får vi se hvordan tabellen ser ut til slutt, sier ØIF-treneren som tar alt som har med rivaliseringen mellom KRS og ØIF Arendal med stoisk ro.

Storebror vs. lillebor

Jensens spillere leverte en strålende sesong som endte med bronsemedlaljer, mens KRS reddet plassen i REMA 1000-ligaen etter kvalifisering mot Melhus. ØIF Arendal har snart være storebror på Sørlandet i 20 år. ØIF Arendal har det siste året nedskalert budsjettet. I sommer forlot toppscorer, årets spiller og alt var – Mathias R. Larson (Elverum), Ivan Eres, Mario Matic (i skrivende ukjent), Aksel Strupstad (Ivry, Frankrike) sørlandsbyen. Sondre Gjerdalen og Dagur Gautason vil sammen med Josip Vidovic, Kristijan Jurisic, Jørg William Fiala Gjermundnes og Magnus Langeland være de største profilene i Sparebanken Sør Amfi. Langeland er kommet hjem fra Kolstad og på strekposisjon skal høyreiste Adrian Hesslekrans ta opp arven etter Strupstad. Ungguttene Pelle Boesen og Mikkel Lund har tatt danskebåten til Norge. Førstnevnte er sønn av ingen ringere enn den danske håndball-legenden Lasse Boesen.

Stolt

– Vi er i den situasjonen at vi har mistet noen veldig gode spillere, men samtidig stolt av å hjelpe dem videre til gode klubber. Spillere som har gode sesonger er ofte attraktive for andre klubber. Vi har erstattet disse spillerne med noen nye som har andre kvaliteter og som vi har stor tro på. Det gjør at vi vi spille litt annerledes. Vi ønsker å være et lag som er vanskelig å slå.

– 7 mot 6-spillet blir fortsatt bærende?
– Ja, vi skal fortsatt bruke dette når det passer, svarer Jensen.
– Og det blir ekstra press på Pelle Boesen?
– Nei, han og Mikkel skal få tid til å utvikle seg. De er fremtidens spillere, sier han om nevnte, playmaker Pelle Boesen og høyreback Mikkel Lund.


Håper Kolstad leverer

Jensen og ØIF Arendal overrasket alle da de spilte uavgjort borte mot Kolstad i serieåpningen i fjor. Han håper flere klubber kan ta opp kampen og gi de problemer.

– La det ikke være tvil om at de har et solid mannskap. Samtidig håper jeg flere klubber kan gi de kamp og bidra til at REMA 1000-ligaen blir et enda bedre produkt. Det vil gjøre Kolstad enda bedre og det  gavner norsk håndball.

Det er ikke bare Kolstad og Elverum som skal kjempe i Europa. Kolstad er som kjent sikret plass i gruppespillet i Champions League. Elverum trakk den tyske toppklubben Melsungen i kvalifiseringen til EHF European League. ØIF Arendal skal ut i EHF European Cup.

– Det gleder oss vi veldig til. Om det blir to, fire, seks eller enda flere kamper blir spennende å se. Vi spiller ikke bare for egen del i Europa, men også for å plukke norske poeng til rankingssystemet slik at det norske laget som skal ut i EHF European League skal slippe å måtte møte lag som Melsungen i kvalifiseringen.

Samarbeid

Mens Kristiansand håper å komme opp på siden av storebror ØIF Arendal, ser arendalittene mot den gamle storheten Kragerø for samarbeid. De gamle ØIF-veteranene Eirik Heia Pedersen og Lars H. Jacobsen håper å få Kragerø opp til 1.divisjon. I fjor holdt det nesten helt inn for telemarkingene. Theodor Robertsen Østland og Vemund Norheim Ask er blant talentene som allerede er i ØIF-systemet. Duoen fikk begge kamper for ØIF Arendal forrige sesong takket være samarbeidet. Strekspiller Alexander Løke Gautestad – med en viss mor Heidi og far Leif – er også ankommet Arendal i sommer. Trioen er sentrale i 06-landslaget i EM.

– For storebrorstempelet skal ikke komme gratis for Kristiansand i årene fremover?
– Jeg synes det er flott at KRS har ambisjoner, men vi har planer om å ta dem over to kamper. De får gi gass på sin måte. Vi får gi gass på vår måte. De klarte ikke å komme til sluttspillet i fjor, men det gjorde vi. De rykket nesten ned og vi tok bronse. Vi gleder oss til kampene mot KRS. Det gir en ekstra boost på tribunene.

– For ØIF Arendal sikter på medalje?
– Vi skal vinne så mange håndballkamper som mulig, nye spillere skal inn i systemene i tillegg til at vi skal jobbe hardt. Så får vi se hvor vi havner til slutt, melder Heine E. Jensen.

Som i fjor sa det sammen. Da ble det bronse etter en solid sesong på parketten.

PS: ØIF Arendal møter nettopp samarbeidsklubben Kragerø i NM tirsdag kveld. Den kampen spilles i Kragerø klokken 18:00. ØIF Arendal gjester Haslum i serieåpningen 1. september.