DHK: – Aleksander Ørjevik Westby løp raskt av seg nervene – Norsk Topphåndball

DHK: – Aleksander Ørjevik Westby løp raskt av seg nervene

Over ti år etter at han forlot Langhushallen som Follo-spiller, var Aleksander Ørjevik Westby tilbake der han startet seniorkarrieren. Denne gangen i DHK-drakt, klar for sin andre periode i klubben.

– Jeg burde jo være rutinert nok for dette, men jeg var faktisk litt nervøs. Eller spent er kanskje et riktigere ord. Først og fremst fordi jeg er tilbake her jeg ble tatt opp i min første A-stall som 16-åring. Og så fordi det drar seg mot tre måneder siden jeg spilte håndballkamp sist, forteller Aleksander.
-Dette er jo noe helt annet enn å drive og løpe intervaller på egen hånd, legger han til.

Tre mål på tilmålt tid på grunn av en liten belastningskade lar seg høre i comebacket for Aleksander Ørjevik Westby i DHK-drakten.

31 – åringen forlot Follo og Langhushallen til fordel for Bodø, en klubb han spilte for i fem sesonger. Etter to år i Elverum var han klar for DHK i 2020, etterfulgt av tre sesonger i svenske Sävehof.

At han knapt har spilt håndball i det siste, i tillegg til å ha slitt litt med en belastningskade i foten, på toppen av litt nerver, var det vanskelig å få øye på den halvtimen han spilte mot 1. divisjonslaget Sandefjord lørdag ettermiddag.

-Jeg gir meg selv godkjent. Det var gøy å spille igjen, og jeg følte meg veldig trygg på det jeg gjorde utpå der. Timingen trenger nok et par kamper til for å være der den skal, sier han.

DHK som lag er ikke så langt unna der de bør være ut fra dato og sesongoppkjøring. Mot Sandefjord var det jevnt i 20 minutter før 1. divisjonslaget begynte å føle på tempoet DHK forsøkte å holde. Feilene hos motstanderne ble flere i avslutningen av omgangen, og DHK kunne lede 23-17.
Da hadde trener Kristian Kjelling beordret et syv mot seks-spill, og senere forsøkte han også et 5:1-forsvar. Det offensive forsvaret ga ballvinninger og kontringsmål, og overtallsspillet ga også pluss.

-Det gikk kjempebra, faktisk over forventningene, sier Kjelling.

Han likte nok det han fikk se defensivt da Sandefjord også forsøkte seg med spill syv mot seks. Innsatsen og smartnessen var der, og Trym Korperud Johnsen scoret minst tre mål fra egen banehalvdel og i tomt mål.

August Olsen Storbugt var god i kontringsfasen, både som ballvinner og som avslutter. Seks mål ble det på ham mot Sandefjord.

Kjelling innrømmer at han både i forkant og underveis måtte jobbe litt ekstra med spillerne. Mens det lå en naturlig skjerping og innstilling der da de møtte Elverum i treningskampen tirsdag, visste alle at motstanderen var et hakk ned denne gangen i og med at Sandefjord bommet på opprykkskampen borte mot Fjellhammer i våres, og forble et 1. divisjonslag.

Likevel fikk han se et løpsvillig lag der spesielt Ola Hoftun Lillelien og August Olsen Storbugt var flinke i den første fasen. I det etablerte angrepsspillet var det igjen bakspillerne som var fremtredende, og trioen David Walstad, Trym Korperud Johnsen og Viktor Petersen Norberg scoret 17 mål til sammen. Da rullerte treneren mye blant de tilgjengelige spillerne.

– Bakspillerne er i rute, og viser veldig gode tendenser. Så skal vi huske at David spilte et helt aldersbestemt mesterskap i sommer som venstrekant, og Nikolai Moe først nå er ordentlig tilbake etter håndskaden som holdt ham borte fra laget hele forrige sesong, forklarer Kjelling.
31 Sandefjord-mål forteller noe om at treneren fortsatt har en del å hente ut av sitt nye midtforsvar, og når det begynner å stemme for dem, vil kanskje også redningsprosenten stige hos målvaktsduoen Isak Steinsson (1. omg. – fire redninger) og Oscar Larsen Syvertsen (2. omg. – fem redninger).

DHK møter Runar søndag klokken 16.00, et Runar-lag som slo Elverum 31-30 senere lørdag ettermiddag.

Bildet er ikke helt representativt for DHKs forsvarsprestasjoner mot Sandefjord, men viser at Simen Vatne Andersen (t.v.) og Espen Gommerud Våg fortsatt har noe å gå på før samarbeidet sitter. Ikke minst vil målvaktsjobben bli mindre utfordrende med mer hjelp av forsvarerne. Simen scoret fire mål, på kontring og fra strek.

Kampfakta, Follo-cup 2024:
Drammen HK-Sandefjord 40-31 (23-17)

Langhushallen.
DHK: Isak Steinsson og Oscar Larsen Syvertsen – David Walstad Haugstvedt 5, Espen Gommerud Våg, Aleksander Ørjevik Westby 3, Simen Vatne Andersen 4, August Olsen Storbugt 6, Viktor Petersen Norberg 5, Trym >Korperud Johnsen 7, Ola Hoftun Lillelien 6, Emil Hansson 2, Ole-Henry Dahl, Nikolai Moe 1.