Kolstad: – Men det blir mye bedre – så klart! – Norsk Topphåndball
Benedikt Oskarsson viste allerede i sin første kamp i Kolstad-drakt at motstanderne skal få litt å bryne seg på når han setter i gang... Foto: Kolstad Håndball

Kolstad: – Men det blir mye bedre – så klart!

Den første av tre treningskamper før seriestarten for Kolstad endte med tomålstap (33-35) mot Bergen Håndball. Det var ikke veldig overraskende, men det kommer selvsagt til å bli veldig mye bedre – kanskje allerede i morgendagens andre kamp mot Bergen.

Som lagkaptein Sigvaldi uttrykte det: – Dette var mye som forventet, blant annet mange tekniske feil. Husk vi er mange unge og nye spillere. (Inklusive to unge og ferske målvakter.)

– Det resulterte også i en god del naive beslutninger. Men vi har godt av å stå i slike kamper, som viste at vi har mye å jobbe med. Så er det også grunn til å poengtere at det var en god del positivt – spesielt i starten på kampen. Jeg tror og håper at vi tar med oss mye lærdom fra dagens kamp og viser det allerede i morgen.

Med et nesten helt Kolstad-lag i olympisk aksjon i Frankrike, stilte vi til dagens kamp med blant annet tre nykommere – Jeppsson, Oskarsson og Johannsson – og fire hospitanter. I nesten hele første omgang var vi i føringen, gjorde for eksempel klart færre feil enn Bergen. Men de siste fem minuttene før pause snudde det. Antallet tekniske feil ble for mange, og bergenserne fikk kontrings- og ankomstmuligheter som de utnyttet godt. I første del av andreomgangen hektet vi oss på og var en kort stund helt a jour, men det holdt altså ikke helt inn.

Får de snakket godt sammen og ryddet opp i en del ting allerede til morgendagens kamp? Blir spennende å se… Foto: Kolstad Håndball

Positive momenter? Absolutt, og de var ikke vanskelig å finne:

* Playmaker Benedikt (Oskarsson) viste at han er rask både i beina og hodet – ikke direkte ulik Janus (Smarson).
* Skytter Simon (Jeppsson) har ei «børse» som motstanderne etter hvert kommer til å få problemer med å avvæpne.
* Inne på streken blir Sveinn (Johansson) utvilsomt en tilvekst – i kveld for eksempel offensivt med fem scoringer på syv skudd.

Og så er det like beroligende som hyggelig å registrere at gutta på kanten – Sigvaldi og Adrian – er i rute, like effektive og scoringssugne som vi er vant til å se dem.

PS!
Bergen sin trondheimskvartett gjorde en god figur, med disse tallene: Henrik Ibsen voktet målet i hele andre omgang og hadde 12 redninger, inklusive én syvmeter (redningsprosent 41). Eskil Dahl Reitan scoret to på to skudd, Nicolai Daling med fire treff på åtte skudd og Henrik Hestbek Nielsen fire mål på seks skudd.

FAKTA
KOLSTAD – BERGEN HK 33-35 (16-18)
Treningskamp, Kolstad Arena
Tilskuere: 524
Kolstad: Øyvind Varpe, Ludvik Stølan – Aksel Hald, Emre Berge 1, Leon Bronken 1, Adrian Aalberg 5, Benedikt Oskarsson 9(2), Svein Johannsson 5, Magnus Stølefjell, Simon Jeppsson 4, Martin Wang, Ruben Meder, Martin Hovde 5, Sigvaldi Gudjónsson 3, Erlend Johnsen.
Toppscorer Bergen: Jon Salte 5
Utvisninger, Kolstad: 2  x 2 minutt – Bergen: 3 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Lars Skaug