Håndballjentene klare for kvartfinale i OL! – Norsk Topphåndball
Syvmålsseier etter god laginnsats mot Slovenia smaker godt! Foto: Beate Oma Dahle / NTB/NHF

Håndballjentene klare for kvartfinale i OL!

Med elleve målscorere fikk Norge vist bredden i laget, og kunne kontrollere inn til 29-22-seier mot Slovenia.

Etter tap mot Sverige og to seire mot Danmark og Sør-Korea, var det i dag Slovenia som stod på motsatt banehalvdel.

Kampen mot Slovenia startet godt defensivt for Håndballjentene, men det var målfattige første minutter. De norske jentene fikk imidlertid fart på sakene, og gikk opp i 4-1-ledelse etter ti minutter.

Norge var i føringen, men Slovenia hang godt med og på et tidspunkt stod stillingen 7-6. Det var imidlertid så nære de skulle komme de norske jentene i denne omgangen. Med to slovenske utvisninger, kunne Norge øke til 10-6 18 minutter ut i omgangen.

Det stanget litt fremover i banen i en periode, men takket være godt forsvarspill og nok en god kamp av Katrine Lunde, beholdt Norge ledelsen. Mange fikk prøve seg og de fikk vist bredden som ligger i laget, hvor alle bidro til at lagene gikk til pause med 15-10 i norsk favør.

I andreomgang ble det ingen stor målfest de første minuttene, men de norske jentene fikk tidlig merke Ana Gros’ kvaliteter, som åpnet omgangen med to raske mål for Slovenia. Det var jevnt, hvor fem mål skilte lagene de første ti minuttene.

Slovenia spilte seg opp til 16-19, men Norge lot seg ikke stoppe. Det tok ikke lang tid før de igjen var oppe i en femmålsledelse, og i andre halvdel av omgangen begynte de virkelig å dra ifra. De norske jentene viste styrke og utholdenhet, og ledelsen fortsatte å øke inn mot slutten av kampen.

Da Vilde Ingstad scoret sitt fjerde mål, stod stillingen 27-19 med tre minutter igjen. Det  var lite de slovenske jentene kunne gjøre, og Håndballjentene kunne seile inn til seier 29-22.

Håndballjentene spiller siste kamp i gruppespillet på lørdag, 3. august, kl. 19.00. Da møter de Tyskland, og kampen kan ses på TV Norge/Max.

FAKTA
OL kvinner, gruppespill
Slovenia – Norge 22-29 (10-15)
South Paris Arena 6, Frankrike
Toppscorer Norge: Kari Brattset Dale, Thale Rushfeldt Deila og Vilde Mortensen Ingstad med fire mål hver
Toppscorer Slovenia: Ana Gros og Tamara Mavsar med fem mål hver
Utvisninger: Norge 2×2 min. og ett rødt kort, Slovenia 4×2 min.