SÆVERÅS: – Fikk vite det rett før kampstart – Norsk Topphåndball
Paris, Frankrike 20240729. Norges målvakt Kristian Sæverås under gruppespillet i håndball for menn mellom Frankrike og Norge på South Paris Arena 6 under OL i Paris 2024. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

SÆVERÅS: – Fikk vite det rett før kampstart


Torbjørn Bergerud sto i lagoppstillingen som skulle starte kveldens kamp mot Frankrike. Slik ble det ikke i en kamp hvor Kristian Sæverås for alvor spilte seg inn i norske håndballhjerter da OL-vertene ble satt på plass med 27-22.

– Jeg fikk vite rett før start at jeg skulle starte. Jeg tok den muligheten med begge armene. Var veldig deilig å få en god kamp, oppsummerte den tidligere Bækkelaget-målvakten og nåværende Leipzig-målvakten blant annet til TVNorge etter kampslutt.

Storkamp

Sæverås er beviselig en solid herremann å regne med når det legges opp til bakskudd. Det var muligens det som var avgjørende da Norges målvakttrener Steinar Ege og landslagssjef Jonas Wille valgte å sette inn Sæverås like før matchstart. Oslo-gutten svarte med å stå sitt livs kamp for Håndballgutta. Langskudd, straffekast og et treverk bak ham som antakelig hadde norske aner, gjorde kvelden magisk for ham og resten av Håndballgutta. Da antydninger til nerver kom inn i det norske laget med ti minutter igjen på tavla, fortsatte Sæverås storspillet i målet.

– Vi står veldig bra bakover, tvinger de til å ta vanskelige avslutninger, får noen ekstra redninger her og der og det ga litt mindre stress i angrep. Vi gjør det litt vanskelig for oss selv fremover, og da er det viktig at vi har et forsvar som står kompakt. Fantastisk atmosfære. Å vinne på hjemmebanen til Frankrike, sa en meget fornøyd Kristian Sæverås blant annet til TV Norge og lot det hele henge i lufta.


Røyskatt

En annen som var fornøyd med kveldens bragd var allestedsnærværende Tobias Grøndahl. Etter forrige kamp har han fått mange tilbakemeldinger etter å ha blitt beskrevet som «verdens beste røyskatt». Mot Frankrike gjorde han vertene fortvilte når han løp og regisserte franskmennene i senk.
– Det er det kuleste du kan være. Bare å nyte det sa onkelen min, gliste Grøndahl om røyskatt-sammenligningen.

– Det er helt sykt å spille her. Vi står ikke bare i det. Vi nyter øyeblikket, sa en fornøyd Tobias Grøndahl.

Norge møter Ungarn klokken 09:00 onsdag morgen.