Gjerpen HK Skien – Norsk Topphåndball
Foto: Gjerpen Håndball

Gjerpen HK Skien

Gjerpen HK Skiens var på 80 – tallet og frem til finanskrisen i 2007 og 2008 en av de ledende håndballklubbene i Norge med flere seriemesterskap NM – gull og regelmessig deltagelse i Europa – cup – spill.

Finanskrisen bidro til at inntektsgrunnlaget til klubben sviktet og i mange år etterpå opplevde klubben en berg- og dalbane gjennom svingende prestasjoner og varierende divisjonsspill. I 2018 ble Gjerpen HK Skien skilt ut fra Gjerpen IF fordi medlemmene i Gjerpen IF mente at den finansielle risikoen knyttet til elitesatsing var for stor.

Etter flere år i 1. divisjon rykket klubben opp i REMA 1000 – ligaen etter sesongen 2022/2023. I fjorårets sesong overrasket klubben og kvalifiserte seg for sluttspillet. Årsaken til dette var at en talentfull treningsvillig og motivert spillergruppe sammen med et godt trener- og støtteapparat presterte bedre enn noen hadde forventet. Erfaringen fra fjoråret var at spillergruppa var litt for liten. Den er blitt forsterket foran sesongen 2024/2025 med eksterne og lokale spillere.

Topp 3

  1. Vipers
  2. Storhamar
  3. Larvik

Klikk her for å komme til de andre klubbene