Fredrikstad Ballklubb – Norsk Topphåndball
Foto: Fredrikstad

Fredrikstad Ballklubb

Fredrikstad Ballklubb ble stiftet i 2001 og har i løpet av de siste årene har FBK posisjonert seg midt på tabellen i eliteserien, spilt Europacup og kommet til semifinale i NM. Fredrikstad Ballklubb har som mål å gradvis etablere seg som en topp 3 klubb i Norge. Dette vil kreve ressurser i forhold til å bygge klubb/administrasjon, spillerstall, sikre rekruttering av unge talenter, omdømme, merkevare og attraktivitet – sistnevnte for både samarbeidspartnere, etablerte spillere og unge talenter.

Fredrikstad Ballklubb ønsker å være en eliteserieklubb for hele Østfold og har den kommende sesongen partneravtaler med flere klubber i byen og i nabokommunene. Vi gleder oss til et godt og spennende samarbeid med Sarpsborg IL, Råde IL, Østsiden IF, Kråkerøy IL, Rolvsøy IF, Lisleby FK og Lervik IF, for sammen å fremme interessen for håndball i omegnen.

Sportslige resultater, samarbeid med lokalt og nasjonalt næringsliv samt spiller-/talentutvikling er hovedelementene til verdiskapning for en håndballklubb. FBK består kun av to lag, elitelaget i REMA 1000-ligaen og rekruttlaget i 2.divisjon og juniorserien. En del av klubbens handlingsplan er å dyrke frem unge og lokale talenter, og gjennom kompetente trenere og kvalifisert støtteapparat ønsker vi å legge forholdene til rette for god utvikling slik at unge spillere i fremtiden skal bidra på FBKs elitelag.

FBK ser frem til en ny og spennende sesong! Velkommen til Fredrikstad og Kongstenhallen!

Topp3

  1. Vipers
  2. Storhamar
  3. Larik

NYE SPILLERE
Mathilde Berner Rømer – Molde
Maja Eiberg – Ajax København
Sanne Løkka Hagen – Tertnes
Kristin Eskerud – Romrike Ravens
Sofie Riseth – Byåsen
Julie Ellingsen – Sarpsborg
Malene Hansen Tangen – fra rekrutt FBK
Maren Handen Tangen – fra rekrutt FBK

Klikk her for å komme til de andre klubbene