LAURITZEN: – Perfekt timing! – Norsk Topphåndball
Halden-trener Jan Thomas Lauritzen. Foto: ØIF Arendal, arkiv

LAURITZEN: – Perfekt timing!

Når et Halden-lag full av selvtillit spiller sin første hjemmekamp for sesongen i Tistedalshallen – og den ny arenaen i Halden står klar på nyåret, er det ikke annet enn perfekt timing, skal vi tro Halden-trener Jan Thomas Lauritzen før onsdagens kamp mot Drammen.

-Med Kolstads prosjekt, store profiler som har vendt tilbake til REMA 1000-ligaen og flere klubber som satser godt, er det perfekt timing for oss at Tistedalshallen og den nye arenaen i Halden blir våre arenaer blir scenen vår. Det steppes opp i Halden. Det er det liten tvil om, fastslår Halden-trener Jan Thomas Lauritzen til topphandball.no.

SEIER: Halden-spillerne jublet lenge etter seieren mot ØIF Arendal i serieåpningen. Onsdag venter Drammen i Tistedalshallen. Foto: ØIF Arendal

Bunkersen
For den såkalte bunkersen – Remmenhallen, er historie – og endelig vil mange mene – i REMA 1000-ligaen. Selv om haldenserne har gjort mange spillere og lag fortvilte i den beryktede hallen i grensebyen, kan det bli en solid opptur for Halden fremover. I likhet med Fjellhammer innvier haldenserne en flunkende ny arena denne sesongen, men før Halden Arena åpnes blir det hjemmekamper i Tistedalshallen.

– Tistedalshallen har plass til rundt 900 tilskuere. Når den nye arenaen i Halden forhåpentligvis står klar rundt nyttår, får vi plass til rundt 2000 tilskuere. Halden Arena har klare likhetstrekk med Nadderud Arena. Rammene og fasilitetene sammenlignet med Remmenhallen kan ikke sammenlignes på noe vis. Vi går inn i en ny tid i Halden i arena-sammenheng, fastslår Jan Thomas Lauritzen som er blitt viden kjent for å skape maksimale resultater av trange budsjetter hver eneste sesong.

For arbeidsvilkårene til Lauritzen er ikke som eksempelvis hos divisjonskollega Nærbø. På Jæren er det sjelden store omveltninger i spillertroppen. I grensebyen er normalen flere nye ansikter – enn gamle, når sesongen starter opp. Klubbøkonomien gjør det krevende å beholde spillere som utvikles til profiler, men nye profiler er under løpende utvikling.
FÅ KOMPLETT OVERSIKT OVER HALDENS SPILLERLOGISTIKK FORAN DENNE SESONGEN HER.

Hva er hemmeligheten bak fasaden her?
– Hemmeligheter og hemmeligheter. Vi prøver å kartlegge så raskt som mulig når vi vet hvem som forsvinner. Vi har et godt samarbeid med agenter og vi leter ofte på nivå to i Danmark. Der er det veldig mange solide håndballspillere, men foran denne sesongen fikk vi napp på Mikkel Kristian Madsen (Midtjylland) med erfaring fra øverste nivå. Han er dyktig playmaker som vi tror på, sier han.

Halden-trener Jan Thomas Lauritzen. Foto: May Elin Aunli, arkiv

Må lykkes
Den danske playmakeren viste allerede i serieåpningen mot ØIF Arendal onsdag at han blir sentral for Laruitzens menn denne sesongen. Foruten det røde kortet i andreomgangen, viste han gode kvaliteter – noe som virkelig trengs for å overta stafettpinnen etter en av REMA 1000-ligaens største profiler og toppscorer Truls Erik Grøtta (dro til Malmø i sommer). Forrige sesongs høyreside i Joshua Grace og Morten B. Linder er også borte fra forrige sesong.

– Jeg synes vi vant fortjent mot ØIF Arendal, men vi ble sårbare og urytmiske etter at Mikkel fikk rødt kort. Uansett var det en deilig seier. Nå skal vi forsøke å ta Drammen også. Vi står vanligvis ikke så godt til Drammen og har gått på en del stygge tap. Det viktigste for oss blir at Drammen ikke må få løpe oss i senk på kontringer. Det må vi unngå. Vi vet det er en mulighet for poeng. Kommer forsvaret opp på nivået som vi hadde mot ØIF Arendal, kan det blir bra, mener han.
– Og din beskjed til din gamle elev Storbugt?
– Han må bare forholde seg rolig, avslutter en lattermild Jan Thomas Lauritzen.

For det blir neppe stille i hallen når tidligere Halden-spiller August Olsen Storbugt gjester gamleklubben onsdag kveld. Det blir energisk.