EL CLASICO: – Jeg forventer egentlig å få juling av kompisene mine – Norsk Topphåndball

EL CLASICO: – Jeg forventer egentlig å få juling av kompisene mine

Magnus Søndenå kan ikke annet enn å glede seg til søndagens tradisjonsrike El Clasico mot Haslum i Nadderud Arena. På motsatt side venter et par gode kamerater, tidligere Elverum-spiller Stig-Tore Moen Nilsen og ikke minst en armada av røde stortalenter.


Jeg forventer egentlig å få juling av kompisene mine, men det er jeg godt forberedt på. Jeg har jo tenkt å gi litt juling selv, sier Elverums nye høyreback Magnus Søndenå med et glimt i øyet.
For i Nadderud Arena venter Haslum-bautaene Håvard B. Johannessen og Vegard S. Tennfjord på Søndenå & co.


Utfordrere
Søndenås nye klubb og hans tidligere klubb Haslum er begge i en utfordrerposisjon foran serieåpningen i REMA 1000-ligaen. Haslum slet kraftig forrige sesong, men reddet plassen etter å ha vunnet kvaliseringskampene mot Søndenås tidligere klubb Sandefjord. Der ble eks-Elverum-spiller Stig-Tore Moen Nilsen tungen på vektskålen med sin målhunger og erfaring.


– En kamp i kampen det også?
– For min egen del er det ikke det. Det vi vet er at Haslum ser hvassere ut enn sist sesong. Ungguttene er blitt eldre og Stig-Tore har fått en hel oppkjøring. Det viktigste for meg blir å gjøre Håvard og Vegard sure under og etter kampen. Det er litt av sjarmen med å møte med Haslum og gode kompiser, humrer han.

Favoritter
Elverum sto tilbake med «kun» tre sølv etter forrige sesong – noe som er uvant kost for de hvite og sorte, etter å ha vært norsk herrehåndballs flaggskip hjemme i og i Europa i en årrekke. Som seg hør og bør har hvittrøyene byttet ut en rekke sentrale spillere i troppen i sommer.


Vi må tåle favorittstempelet mot Haslum, men vi kan kun ha fokus på oss selv. Det er litt kjedelig å si dette, men det er sånn det faktisk er. Treningskulturen som råder her i Elverum er solid og det er virkelig en hel by som står bak oss, slik at vi spillere i størst mulig grad kan konsentrere oss om å spille håndball. Vi må bare få kommet i gang, slik at Taigaen igjen kan få gode minner fra Nadderud Arena, fastslår han.
For søndag er alvoret i gang for nevnte Taigaen og bærumspublikummet.


– Selv om vi er favoritter, er likevel konseptet serieåpning noe for seg selv. Det blir en tøff kamp og vanskelig å vite hvor vi står og hvor Haslum står. Vi møter til sesongen med en sammensveiset gjeng og mange sultne spillere. Vi har mange duellsterke spillere med tempo i kroppen som er gode til å sette hverandre i gode posisjoner. Vår formkurve vil peke jevnt oppover. Det er jeg helt sikker på, mener han.

Stig-Tore Moen Nilsen. Foto: Haslum HK


Vinnerskalle
Søndenås forgjenger i Elverum, Stig-Tore Moen Nilsen, byttet som kjent ut Elverums hvite drakt med Haslums røde midtveis i forrige sesong. Han er klokkeklar på Haslum er på offensiven etter den svake sesongen som var.


– Jeg føler likevel ikke at vi har så mye å bevise, men vi har mange ting vi skal jobbe hardt med over tid. Våre unge spillere er blitt ett år eldre og det jobbes generelt solid i klubben om dagen. Jeg har bare troen på denne gjengen og at vi skal gjøre det bedre enn sist sesong, sier han.


– Det som gjør troen på sterk, er vinnerkultur-tankegangen som råder i klubben. Det er rett og slett ikke greit å tape dueller og håndballkamper. Selv om Elverum for mange er favoritter mot oss, så har gutta en sterk tro på at vi kan vinne alle kampene vi spiller. Akkurat den troen er ekstremt viktig for en sulten spillergruppe å ha på plass. For jeg hater å tape håndballkamper og den tanken er ikke blitt mindre med årene. Den drivkraft skal være vår fordel, forklarer han.


For erfaring og vinnerkultur – i kombinasjon med talentfabrikken som Haslum er – må gi resultater, skal vi tro Moen Nilsen – og landslagstrener Jonas Wille.


– Når du ser ut på banen, ser du ekstremt mange landslagsspillere i 02-, 04- og 06-årsklassene, sa Jonas Wille til Haslums egen nettside etter hans besøk i Nadderud Arena tidligere i uka.

– Og nøkkelen til å gi Elverum en på tygga, Stig-Tore?
Vi kan ikke gjøre tekniske feil og løpe som pokker.  Det er også lov å  håpe at Elverum har en litt dårlig dag på jobben. Vi skal pønske ut en smart plan, så får vi se om det holder. Det skal i alle fall ikke stå på troen i spillergruppa, gjentar han.


For selv om Søndenå er klar på at kampen i kampen mot Stig-Tore Moen Nilsen ikke er så viktig for ham, kan det bli avgjørende for kamputfallet i sesongens første El Clasico.

For det er utvilsomt viktig for begge lag at de målkåte høyrebackene lykkes. Eller Haslums fremadstormende høyreback og Moen Nilsen-kollega Lasse Sunde Lid.

PS: Elverum vant begge El Clasico forrige sesong, med 30-29 seier i Nadderud Arena og 31-27 hjemme i Terningen Arena. Søndagens El Clasico kastes i gang klokken 19:15 i Nadderud Arena.