Bergerud med 55 i redningsprosent da Norge vant gruppefinalen over Tyskland – Norsk Topphåndball

Bergerud med 55 i redningsprosent da Norge vant gruppefinalen over Tyskland

Torbjørn Bergerud sto frem med fantastiske redninger i 2 omgang mot Tyskland, da Norge vant sin sjette strake VM-seier og møter Spania i semifinalen onsdag.

Håndballgutta startet kampen godt. Tyskland kjørte etter med like høy fart, og fulgte Norge tett.

Etter hvilen spilte lagene jevnt, og det mye takket være Torbjørn Bergerud, som kom inn og leverte en utrolig kamp, og bidro til at Norge beholdt ledelsen.

Det var jevnt i sluttminuttene og svært høy tenning på banen. Det stod 24-24 med åtte minutter igjen. Bergerud reddet 55 prosent av alle de tyske skuddene i andreomgang. De siste seks minuttene vant Håndballgutta 5-1, og gikk dermed seirende av banen med stillingen 28-26.

– En ny monsteromgang med flagget på brystet, sa kommentator Daniel Høglund.

– Det er rått, sier Kristian Kjelling etter at Bergerud hadde reddet halvparten av de tyske skuddene i 2. omgang. Bergerud ble som han ble mot Qatar kåret til banens beste.

Som vinnere av gruppa si i hovedrunden, møter Norge Spania i kvartfinalen. Den spilles på onsdag (25.01) , og kan ses på Viaplay og TV3.