Det gikk Fanas vei mot Molde – Norsk Topphåndball

Det gikk Fanas vei mot Molde

Fana imponert mot Molde på bortebane onsdag kveld.

Dette skriver Fana på sine hjemmesider etter kampen:

Det blir en tøff kamp, spådde Erlend Lyssand før kampstart. Og det ble for så vidt det – og for å foregripe litt, det ble tøffest og størst spenning de siste tre minuttene av kampen. Men det kommer vi tilbake til.

Arkivbilde foto: Bjørn Erik Nesse

Vi kaller det pangstart for jentene våre denne kvelden i Molde. Reporterne var knapt ferdig med spillerpresentasjonene før Marit Bøyum knallet inn 0-1 og Linnea Kyrkjeeide fulgte opp med 0-2. og allerede før stadion-uret hadde passert tre minutter la Marte Haaland på til 0-3.

Jentene spilte godt i angrep og enda bedre i forsvar. Og bakerst stod Olivia Lykke Nygaard og plukket, om ikke alt, så i alle fall mye av det som kom hennes vei.

Men ikke en gang den mest optimistiske blant oss hadde vel sett for seg en Fana ledelse på fem mål etter åtte spilte minutter i første omgang?

Selfølgelig var det ikke bare velstand. Og Molde tok kampens første timeout etter omtrent halvspilt omgang, der var beskjeden fra en ikke helt fornøyd Molde trener at «vi må begynne å tenke». Akkurat da ledet vi med fire.

Olivia stod bra bakover og vi hadde i tillegg Aurora Hatle fremover. Det var Aurora i fart og det var Aurora i steget, Aurora fikk juling, Molde fikk gult kort og Aurora satte ballen i mål. Det er ikke rart hun er Fana sin toppscorer så langt i sesongen. Og i kveld stoppet hun med 11 mål på 13 forsøk.

Like før pause tok Erlend time-out, jentene ledet 13-18 og vi hjemmesittere hørte ordet «fantastisk» gjennom TV-ruten. Og akkurat det kan skrive under på – jentene leverte en fantastisk første omgang og gikk til pause med14-19 ledelse.

Det var et mer tent Molde lag som kom på banen etter pause. Og mens vi startet med Oda Mastad utvist, så startet Molde med å redusere med tre kjappe mål. Men nok en gang skjerpet jentene seg og fikk skikk på spillet igjen. Spesielt fant de ut av hvordan de skulle stoppe Molde sin strekspiller.

Arkiv foto: Bjørn Erik Nesse

Og da Aurora la på til 21-27 med sin scoring nummer ti, og det var knappe ti minutter igjen å spille  begynte vi virkelig å få toren på det her, vi i sofaen. Skal det endelig bli poeng mot Molde i REMA 1000-ligaen?

Nå måtte Molde ta grep, og det gjorde de ved å legge om til 5-1 i forsvar. Det førte til at det stokket seg litt hos oss, men bare litt altså. Og da Olivia vartet opp med strafferedning drøye tre minutter før full tid ledet vi fremdeles med fire mål.

Og da er vi tilbake til de siste tre minuttene av kampen, som altså begynte med strafferedningen til Olivia og 26-30 til oss. Vi tok en time-out, vi gjorde litt tekniske feil og dårlige avslutninger mens Molde pyntet på resultatet og kampen endte 29-30.

Olivia ble fullt fortjent kåret til vår beste spiller i kveld

Arkivbilde/Bjørn Erik Nesse

Men, seier er seier – og god tur hjem til Bergen jenter. Og gratulerer med to nye poeng.

Hele kamprapporten finner du her. Nå venter Larvik hjemme i Fana Arena 18.desember.