– Vi skal rett opp igjen! – Norsk Topphåndball
Tirill Alexandrine Solumsmoen Mørch, Kamilla Røed, Katinka Lillevik. Foto: Trond Sørøy

– Vi skal rett opp igjen!

Etter en trøblete sesong er Gjerpens kaptein Katinka Lillevik klokkeklar på hva som er neste sesongs målsetting.  Etter masse skadeproblemer på sentrale spillere har Gjerpen slitt med å hente nok poeng til å berge plassen i Rema 1000-ligaen og var klar for nedrykk allerede foran denne serierunden.  Men gledelig for klubben er at de aller fleste støttespillerne har signert nye 2-årskontrakter.

– Vi er ved godt mot og de fleste spillerne i årets stall har signert 2-årskontrakter, forteller kaptein hos Gjerpen, Katinka Lillevik, og legger til:  – Det er et tydelig signal på at vi ønsker å gå rett opp igjen.  Styret skal ha de siste samtalene med de resterende spillerne foran siste seriekamp. 

Gjerpen hadde en periode hele sin bakspillertrio ute med skader.  Dorthe Groa, Cecilie Løvdal og Oda Olsen forsvant ut med kneskader.  Løvdal og Olsen kom tilbake i spill etter jul, mens Groa er ute i ett år.

– Sesongen er sterkt påvirket av alle skadene vi har hatt.  Vi var nødt til å bygge opp hele strukturen i spillet vårt på nytt i løpet av sesongen.  Det er det som har gjort det så vanskelig for oss, forklarer kapteinen.

– Først var jeg ute med skade, så forsvant hele bakspillertrioen vår, hele høsten ble preget av det.

Gjerpen hadde store forventninger foran vårsesongen da både Løvdal og Olsen var tilbake fra skade, samtidig som den slovenske playmakeren Tjaša Rudman ble hentet inn i landslagspausen.

– Vi startet 2020 bra med seier over Follo og slo Larvik i treningskamp.  Men etter de kampene fant vi aldri flyten og opplevde mye motgang.  Når vi fikk følelsen av at vi ikke var helt sikre på hverandre, så ble det ikke enkelt å hente poeng i Rema 1000-ligaen.  Jeg føler at vi er en fin gjeng som er flinke til å oppmuntre hverandre.  Jeg tror det hadde sett enda styggere ut om vi ikke hadde holdt motet oppe hele veien. 

Katinka Lillevik. Foto: Nicholas Noreng / Kvinneidrett.no

– Vi har i flere kamper vist at vi kan.   I første omgangen mot Vipers lå vi bare ett mål bak, i andreomgangen mot Molde scorer vi 17 mål og vinner omgangen med ett. Men vi har ikke klart å sette det i sammen til en skikkelig bra kamp.  Vi har en omgang der og en omgang der – og i kampen mot Fana i går, ja – da fungerte det ikke i det hele tatt, innrømmer Katinka Lillevik. 

Etter en sesong med kun 3 seire på 21 kamper gleder Lillevik og Gjerpen seg til at årets sesong er ferdig så de kan fokusere inn mot hva som skjer videre neste sesong.  Og i Skiensklubben er man optimister på hva de kan få til neste år.

– I fjor sommer måtte vi starte helt på nytt med et nytt mannskap.  Når vi nå beholder flesteparten av spillerne fra denne sesongen så blir det skikkelig bra til neste år.  Nå ser vi frem mot å starte oppkjøringen mot ny sesong, smiler Gjerpens kaptein Katinka Lillevik.