Danmark brøt Norges seiersrekke – Norsk Topphåndball

Danmark brøt Norges seiersrekke

Etter å ha hatt full pott så langt kom det første tapet i EM, med en slitekamp mot Danmark som endte 29-31.

Onsdag kveld var det klart for Håndballjentenes siste kamp i hovedrunden. På andre banehalvdel stod våre danske naboer. Både Norge og Danmark var før kampen klare for semifinale, men det ble tydelig fra start at ingen av lagene hadde tenkt til å ta det rolig i siste kamp før sluttspillet.

De norske jentene åpnet kampen med den første scoringen, men Danmark kom like bak. Håndballjentene lå i føringen frem til de hadde spilt åtte minutter, hvor Danmark kom foran 4-3. Like etter økte Danmark ledelsen til først to, og deretter en tremålsledelse.

Det var lite som klaffet for håndballjentene i angrep. I forsvar derimot hadde de bedre kontroll og elleve minutter ut i kampen løsnet det også i angrepsspillet. Håndballjentene spiste opp to mål av den danske ledelsen og kom bak 5-6 like før halvspilt omgang.

Norge kom seg så til utligningen og kjempet for å beholde den. Emilie Hovden sendte Norge i føringen 9-8 med ti minutter igjen til pause. Håndballjentene avsluttet også omgangen ett mål foran, på stillingen 13-12 til pause.

Ljubljana , Slovenia  20221116.
Norges Nora Mørk jubler under EM-kampen i hovedrunden mellom Norge og Danmark i Stožice Arena.
Nora Mørk ble norges toppscorer med åtte mål. Foto: Beate Oma Dahle / NTB /NHF

Ut fra pausen utlignet Danmark og det ble jevnt mellom nabolandene. Danmark kom seg to mål foran, men syv minutter ut i omgangen kom utligningen til 17-17 fra Norge. De to lagene fortsatte å spille jevnt og følge hverandre, og ingen klarte å dra ordentlig ifra den andre.

Med ti minutter igjen av omgangen lå Norge bak 26-24, og de norske jentene mistet ballen i angrepsspillet. Danmark kunne med det komme foran med tre, og den muligheten benyttet de seg godt av. Da tok Thorir Hergeirsson timeout.

Ut fra timeout får håndballjentene straffe og Henny Reistad sendte ballen i mål fra syv meter, men på andre siden setter også Danmark ballen i det norske målet. De rødkledde kom seg fire mål foran Norge, men de norske jentene reduserte raskt med ett.

I det neste norske angrepet røk Danmark på to utvisninger. I overtallsperioden kom Norge ett mål bak med 28-29. Det kom dit men ikke lenger, de norske jentene måtte se seg slått av Danmark for første gang på 17 kamper. Det endte med tap 29-31, og Danmark ble gruppevinnere.

Thorir Hergeirsson hadde dette å si om kampen til TV 3:

– Vi står ikke distansen inn og har hverken godt nok forsvar, målvakt eller avslutninger i perioder. De er skarpere enn oss idag, de er to mål bedre og det må vi bare erkjenne, sier Hergeirsson etter kampen.

Med tap mot Danmark betyr det at håndballjentene møter Frankrike i semifinalen. Semifinalene spilles fredag 18. november.