Etter fem minutter var det ille, etter seksti var det deilig – Norsk Topphåndball

Etter fem minutter var det ille, etter seksti var det deilig

Sju minutter ut i første omgang tok Sandefjordtrener Einar Veierød timeout. Han framsto som både høy og mørk da han ba gutta sine om å skjerpe seg. Så langt minnet Sandefjord-innsatsen veldig på det som skjedde i Trondheim sist helg. Men timeouten ga resultater, og de blå tok til slutt en helt fortjent seier 36-26.

Det var faktisk litt krise i åpningen av kampen, som ble tretti minutter forsinket på grunn av flytrøbbel for trønderlaget. For selv med minimalt med oppladning var det ungguttene fra Melhus som dominerte. Dvs, de utnyttet hjemmelagets mange feil både framover og bakover. Sandefjords offensive 5-1 forsvar ga Melhus mange åpninger, og i angrep sleit Sander Ree-Lindstad og kompani med det meste. Det var rett og slett ikke noen ting som tydet på at dette skulle bli en hyggelig søndagskveld.

Så kom den nevnte timeouten, da Veierød la om til et flatt 6-0 forsvar og ba spillerne skjerpe seg i angrep og bruke den styrken og de styrkene de faktisk har. Responsen fra spillerne var meget bra. 3-6 etter seks minutter ble til 9-8 etter femten og 19-9 etter 28.

Kanonkamp av Johan

Da hadde ikke gjestene skåret på de siste tretten minuttene, ikke minst takket være en nær sagt ugjennomtrengelig Johan Hedlund Bergqvist i Sandefjord-målet. På de første tretti minuttene reddet han 6 av 10 skudd!

I angrep var det først og fremst morsomt å se Anton Mynster Kronborg, vår danske doktorgradsstipendiat som som synes det er så moro med håndball at han benytter enhver anledning til å ikle seg drakta.

Holdt seg foran

Andre omgang ble som ventet anderledes. Med nimålsledelse til pause (19-10) ordet vanskelig å skape ekstra motivasjon. Og uten den er Melhus plutselig på høyde med de blå. Mer skal det faktisk ikke til. Johan fortsatte å redde, men ikke så mange baller som før pause. Eirik Haukedal kom inn midtveis og leverte en redningsprosent på 27, men i den perioden var det Melhus sin andremålvakt Odin Årvik som imponerte mest med 31 prosent.

Like fullt: Anført av Johannes Gurrich og Kristoffer Norgren Olsen holdt hjemmelaget stand. Seieren var aldri truet, Melhus fikk ikke den minste følelse av å kunne ta med seg poeng. Ledelsen holdt seg mellom ni og 11-12 mål, og til slutt endte det altså med 36-26 og to klare og velfortjente poeng.

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist, Eirik Haukedal, Erlend Johnsen 2, Fredrik Engelstad 1, Kristoffer Norgren Olsen 7 (1), Sander Wennberg Linderud 3, Anton Mynster Kronborg 6, Sander ree-Lindstad 4, Anders Jansrud 3, Jkub Petrzela 2, Johannes Gurrich 7, Victor Iversen 1.