Tok sin første seier i Champions League – Norsk Topphåndball

Tok sin første seier i Champions League

Elverum viste slovenske Celje at de absolutt har noe i ligaen å gjøre da de vant 31-29 på hjemmebane.

Elverum har hatt en tøff start på Champions League, og før kampen stod de uten noen poeng gruppespillet. I dag spilte de sin sjette kamp mot RK Celje Pivovarna. Det slovenske laget hadde på sin side én seier før kveldens kamp, og det mot stormakten Kiel.

Emil Imsgard og Elverum fikk best start på kampen. Med godt forsvars- og keeperspill gikk hjemmelaget fort opp i ledelsen, og etter fem minutter ledet de 3-1. Celje stod utgruppert i forsvar, men det løste Elverum blant annet med godt samspill med linjespilleren. Etter ti minutter var Elverum fremdeles i ledelsen med stillingen 8-4, og da så Celjes trenerteam seg nødt til å ta timeout.

Det stoppet så litt opp for Elverum, og Celje satte tre baller i nettveggen. Det skulle ta hele seks minutter før hjemmelaget fikk sitt neste mål. Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, men Elverum var hele tiden i føringen. De stod godt i forsvar, og Emil Imsgard reddet flere baller. 20 minutter ut i kampen stod stillingen 11-9.

Seks minutter før pause spilte Celje for uavgjort, men nok en gang stod Imsgard i veien for dem. Elverum var dog noe upresise i avslutningene sine, og brant to sjanser og dermed muligheten for å øke ledelsen. Men så mistet Celje ballen tre minutter før pause, og den neste kontringen satt, og Elverum var igjen foran med to mål. De beholdt tomålsledelsen helt til de siste sekundene, da Tobias Grøndahl satte ballen i mål via blokka, og dermed stod stillingen 17-14 til pause.

Emil Imsgaard jubler i målet til Elverum

Emil Imsgard hadde flere viktige redninger i dagens kamp, og endte til slutt opp med en redningsprosent på 32.

Elverum fortsatte forsvarsspillet der de slapp, og stod godt den første perioden av andreomgangen. Det ble belønnet også fremover, da hjemmelaget scoret omgangens første mål. Det er Elverum som fikk best start nok en gang, og etter syv minutter spilt hadde de økt ledelsen til 22-17. Celje trappet opp angrepsspillet sitt, og fikk det etter hvert godt til fremover. Elverum slet med å få kontroll på linjespilleren, og plutselig stod det 22-20.

De neste minuttene ble rotete for de hvitkledde. Til tross for at Celje på et tidspunkt hadde tre utviste, klarte de ikke å øke ledelsen noe særlig. Det stod 24-21 etter halvspilt omgang. Så slo det litt sprekker for hjemmelaget. Flyten ble borte, og det tok ikke mange minuttene før slovenerne var hakk i hæl og ett mål bak. Det svingte mye, men Imsgard vartet igjen opp med noen kjemperedninger som bidro til at Elverum likevel beholdt ledelsen.

Det var jevnt de siste ti minuttene, og Elverum svingte mellom å ha en ett- og tomålsledelse. Tre minutter før slutt lå de hvitkledde to mål foran, før Celje fikk tildelt straffe og mulighet til å redusere. Men da kom målvakt Šimon Mizera inn og reddet, og viste at det ikke bare var Imsgard som kunne stoppe gjestene. Tobias Grøndahl satte så sin åttende scoring med under tre minutter igjen på klokka. Til tross for at Elverum rotet det litt til på slutten, og gjorde det litt vel spennende, dro de til slutt i land seieren og vant 31-29.

Med det har Elverum endelig fått sine første to poeng i Champions League. De spiller sin neste kamp i gruppespillet 24. november. Da møter de Lomza Industria Kielce på bortebane i Polen. Kampen spilles kl. 20.45 og kan ses på Viaplay.