Bergen vant klart over Melhus i sin nye storstue! – Norsk Topphåndball
Bergen Håndball. Foto: Kjell Eirik Henanger

Bergen vant klart over Melhus i sin nye storstue!

Bergen Håndball var ute etter å revansjere tapet mot Charlottenlund. Melhus har tidligere i sesong vunnet hjemmet mot nettoppderes overmenn, men i kveld viste Bergen nivået som de manglet sist.

Det kokte i Melhushallen Nord ved første kast på ballen. Arenaen var mer eller mindre fylt til randen når Melhus og Bergen Håndball innviet det hele.

Selv om at jubelbrølet nærmest løftet taket når Melhus satt kampens første scoring, så var det Bergen Håndball som kom best i gang. Vi fikk tidlig en solid ledelse med noen raske mål i ankomst. Men også forsvaret spillet var en aktuell faktor for vår økende ledelse. Vi sto både tett og offensivt med en jagende Iben Hvidsten fremst i 5-1. Det tvang Melhus til å skyte fra distanse, noe som passet Tord Vårdal godt i kveld.

Etter 11 minutter spilt så kommer kampens første timeout. Den var det Melhus som tok da Bergen ledet 4-9. Det hjalp dog svært lite, for nå var det bare enveiskjøring – og det var mot Melhus-målet.

Det tok nesten 7 minutter før Melhus klarte å sette ballen i mål igjen til 5-12. På dette tidspunktet hadde vår allerede nevnte sisteskanse en redningsprosent på nærmere 50%(!) noe som han selv så ut til å være «rimelig fornøyd» med.

Herfra kom Melhus mer tilbake i kampen. Vi fikk blant annet også et par utvisninger mot slutten, som gjorde at vi titt og ofte ble spillende i undertall i forsvar. Allikevel så klarte vi å løse det godt, og slapp ikke Melhus til så alt for mye.

Til pause sto det 13-21 til Bergen i Melhushallen Nord, etter en omgang som Bergen var det førende laget fra start til slutt.

Tord Vårdal sto godt i kveld, spesielt i første omgang, når sisteskansen ovar oppe å nikket på redningsprosent på 50%. Foto: Kjell Eirik Henanger

2. omgang begynner som 1 omgang sluttet. Melhus fortsetter å spille for et greit resultat, mens Bergen fortsetter å øke ledelsen. Etter 40 minutter spilt sto det 17-27 på tavlen.

Så i det 43 minutt skjer det som ikke skal skje. Miguel Neves går i bakken og holder seg atter engang for skulderen. I noen sekunder går det frysninger nedover ryggen på undertegnende. Miguel kom seg etter hvert opp på beina igjen og ruslet nedover mot benken. Gledelig var det å se han entre banen noen minutter senere, heldigvis uskadet og klar for kamp igjen.

I mellomtiden skulle vi få oppleve noen minutter med motgang. Vi får ikke satt ballen i mål og Melhus får inn noen raske scoringer. Dessverre for hjemmelaget sin del så holdt det ikke med bare noen par scoringer, for Bergen hadde bygget seg opp en solid ledelse. Ved 50 minutter spilt sto det 21-28 til Bergen.

Ti minutter før slutt var det nok engang enveiskjøring mot Melhus sitt mål. Hjemmelaget valgte å spille svært offensivt, og gikk nærmest mann mot mann i forsvarsspillet. Det ga, naturligvis, mye rom til Bergen. Det så også hjemmelaget fort, og valgte å legge seg på linjen igjen.

.Så løsnet det litt for hjemmelaget, men i seneste laget, og Melhus fikk bare pyntet på resultatet. Bergen vant fortjent 26-34 i Melhus Arena i kveld. I en kamp vi slår tilbake akkurat som vi skulle!

Kveldens beste spiller ble Rasmus Carlsen med hele 14 scoringer i Melhushallen Nord!

Nå venter et historisk byderby mot VIKING TIF i neste kamp. Vi forventer å fylle Framohallen – så visst du ønsker å bli med på håndballfesten så foreslår vi du kjøper billetter med det samme!

Billetter til Viking TIF kampen kan du kjøpe her!

Rasmus Carlsen var igjen sentral og en av banens beste spillere når Bergen slo Melhus på bortebane. Foto: Kjell Eirik Henanger