Magisk stemning med 1157 tilskuere – Sandefjord fortsatt på tabelltopp – Norsk Topphåndball
Foto: Sandefjord Håndball

Magisk stemning med 1157 tilskuere – Sandefjord fortsatt på tabelltopp

Med 1157 tilskuere, Spotlight-jentene, lysshow fra Kultursupport, maskoter fra STIF og Sandar J2013/14 og to gode håndballag ble det en fantastisk kveld i Jotunhallen søndag. Og toppen på kransekaka: Det ble hjemmesier 29-19 og Sandefjord er fortsatt på tabelltopp!

Det har ikke vært så mange tilskuere i Jotunhallen siden storhetstiden på 2000-tallet. Selv i lokaloppgjørene mot Runar har vi ikke klart å nå 1100 tilskuere. Ikke før nå. Ikke før vi slo på stortromma og inviterte til håndballfest. Og makan til fest det ble! Sandefjord mot Nøtterøy borger i seg selv for mye moro. Denne kvelden var det ikke bare moro på banen. Det var show i kafeteriaen med klovnebesøk, det var stor stemning på tribunene, det var full fart på banen både under kamp og i pausen/timeouter. Det var i det hele tatt en stooor opplevelse!

– Fantastisk at vi klarer å samle så mye folk, sa Sandefjord-trener Einar Veierød etter kampen. Han hadde sett laget sitt slite litt i begynnelsen og fram til 8-8, for deretter å dra fra sakte, men sikkert til 15-10 til pause og 29-19 ved full tid.

– Vi vinner som vi bør gjøre, men det er fortsatt mye å jobbe med. Blant annet må vi være hvassere framover gjennom hele kampen. I dag varierer vi for mye i prestasjonene, sa Veierød etterpå.

Full tribuner i Jotunhallen da Sandefjord møtte Nøtterøy søndag. 1157 tilskuere har det ikke vært i hallen siden storhetstiden på 2000-tallet.


Daglig leder Anders Holand Pettersen var mer enn fornøyd med resultatet av den innsatsen han og klubben har lagt ned for å skape denne festen. Han kunne konstatere at de hadde lykkes, og vel så det.

– Jeg kunne liksom ikke tru at det skulle komme mindre enn 800 mennesker, selv om mange snakket om 500-600. Men 1157 overgår alle forhåpninger, og jeg trur jammen vi kunne plusset på noen til. Det var stinn brakke, jo, sier han.

Hva skal vi si om kampen? Jo, at Sandefjord var det beste laget. Anført av Banens beste spiller Sander Akerlie, som kom inn i Sandefjord-målet midt i den første omgangen og leverte en redningsprosent på 43. Nøtterøy-keeper Dragan Kondic var ikke så mye dårligere med sine 38 prosent, men han hadde et dårligere mannskap foran seg. Nøtterøy var preget av flere skade- og sykdomsforfall og klarte ikke å stå imot da hjemmelaget satte opp farten.

Hva skal vi si om resten? Helt fantastisk. Magisk, rett og slett!