Elverum slo tilbake etter tapet mot Halden – Norsk Topphåndball

Elverum slo tilbake etter tapet mot Halden

Det var knyttet spenning til om Elverum skulle komme kjapt tilbake etter forrige kamp, hvor de tapte med sju mål. Det var forventninger til at Elverum skulle komme med en reaksjon og slå tilbake etter tapet mot Halden i forrige seriekamp. Dette skulle de gjøre til de grader mot Sandnes i cupens fjerde runde og svarte på tiltale.

Elverum og Sandnes startet jevnt de første 5 minuttene, stillingen var 2-2. Etter de første 5 minuttene så Elverum seg aldri tilbake igjen. Sandnes åpnet med å stå tøft bakover. Dette skulle ikke holde noe særlig lenge, sakte men sikkert økte Elverum ledelsen og tettet igjen bakover. Etter 10 minutter ledet Elverum 5-2. 3-0 de siste 5 minuttene. I tillegg reddet Emil Imsgard to kjappe skudd innledningsvis. De tok tidlig kontrollen og mistet den aldri igjen. De fortsatte med storspillet, med Grøndahl og Hedberg i spissen, som begge hadde 3 mål hver etter 15 minutter. Da ledet Elverum 9-3 og forsvaret satt bra. Elverum hadde tatt ett voldsomt overtak, det så ut som om det skulle bli en målfest for Elverum. Hedberg og Grøndahl fortsatte og score målene. I samsvar med det fortsatte Elverum dominansen bakover og framover. Emil kom med to nye redninger. Etter omtrent 18 minutter så Sandnes seg nødt til å ta en timeout. På dette tidspunktet var stillingen 12-5. Elverum økte med 2 mål til før det var spilt 20 minutter, det så stygt ut for Sandnes og veldig bra for Elverum etter 20 minutt.

Det var flere Elverum- spillere som ville være med på festen. Kassem Awad og Uros Borsaz meldte seg på scoringsprotokollen. 3 minutter før slutt kom det som var førsteomgangs beste og fineste mål, ett trickskudd signert Borsaz. Elverum tok sin første timeout 30 sekunder før førsteomgangen var ferdig. Det var ikke så mye å forbedre på etter denne omgangen. Lagene gikk til pause på stillingen 19-12. Det virket som at Børge Lund og spillerne fokuserte på forsvaret i denne omgangen. De holdt igjen ganske bra bakover. Offensivt var det strålende spill ved flere anledninger. I tillegg hadde Emil Imsgard 8 redninger som hjalp på. Keeperne til Sandnes hadde to hver.

Andreomgangen startet som førsteomgang begynte, det var jevnspilt de første 5 minuttene. Det ble mål etter mål innledningsvis av Elverum, de økte ledelsen og ledet 25-15 10 minutt ut i andreomgang. Omtrent 1 minutt senere hadde Emil Imsgard en veldig god redning og han viste hvorfor Pick Szeged har hentet han for 2023/2024 sesongen. Etter dette fortsatte Elverum storspillet særlig framover i banen. Etter halvspilt andreomgang var de 12 mål foran. Da var stillingen 29-17 og Sandnes hadde tatt sin andre timeout rett før halvspilt andreomgang. Det ble en del feil og litt rot etter dette. Elverum hadde full kontroll på kampen og fortsatte og øke å score masse mål. De hadde seieren i lomma. Elverum tok sin andre timeout med 6 minutter igjen å spille. Rett etter dette kom det som fort var kampens beste mål. Det var litt av ett mål Patrick Anderson scoret i det 24 minutt. Da var stillingen 35- 21. det skulle komme flere mål av Elverum de siste minuttene som var av det gode slaget. Ett drøyt halvminutt før slutt lobbet Uros Borsaz ballen i mål, dette ble det siste målet i kampen. Elverum vant til slutt 40-22.

Elverum svarte på tiltale og kom med en reaksjon etter det forsmedelige tapet i forrige kamp mot Halden. Elverum tok tidlig kommando og så seg aldri tilbake. Det var særlig positivt bakover i banen, hvor de viste forbedring. Toppscoreren til Elverum ble til slutt Orri Freyr Thorkelsson med 6 mål. Toppscoren til Sandnes som også ble kampens toppscorer var Henrik Lea Knutsen med 7 mål. Alt i alt var dette en veldig god kamp fra Elverum sin side, mange spillere fikk vist seg fram og de gikk videre til Kvartfinalen i cupen. Neste kamp for Elverum er den utrolige viktige kampen i Trondheim mot Kolstad.