Fana går mot en historisk 6. plass – Norsk Topphåndball
Celine Solstad. Foto: Kjell Eirik Henanger.

Fana går mot en historisk 6. plass

Fana har denne sesongen vist seg som laget som imponerer og slår topplagene for så i neste serierunde tape mot et lag som ligger bak de på tabellen. 

Nå har Bergenslaget mulighet til å nå sluttspillet for første gang – og blir det favorittseire i de øvrige oppgjørene som spilles kan Fana ta en historisk 6. plass i Rema 1000-ligaen.  Det forutsetter seier over Oppsal i morgen og seier over Follo i den siste serierunden.

Høyre bakspiller Celine Solstad er med sine 22 år veteran i dette unge mannskapet fra Bergen.  Hun har vist denne sesongen at hun ikke er redd for å ta ansvar og ønsker å gå i bresjen i kampen mot Oppsal i morgen.

– Vi har slått Oppsal tidligere, men hver kamp lever sitt eget liv, forteller Celine Solstad, og fortsetter;  – Det er ikke sånn at vi ser lett på det av den grunn.  De har hatt noen utskiftinger i laget på grunn av skader, men de nye spillerne har tatt store steg.  Så det blir nok en tøff kamp – men samtidig har vi troen på at det er et lag vi kan ta.

Søstrene Celine og Andrea Solstad, Fana. Foto: Privat

Fana imponerte med seier over både Storhamar og Byåsen i oktober, Byåsen ble endog slått både i serie og cup.  Fana har et imponerende toppnivå.  Fana har slått Aker og Fredrikstad i de to siste kampene og er utvilsomt i god form.  Men holder det til seier mot et godt hjemmelag i Oppsal Arena?

– Nå spilte vi en god kamp mot Aker på søndag og viser at vi har et høyt toppnivå når vi er gode, påpeker Celine Solstad.  – Men samtidig har vi i andre kamper hatt dårlige perioder hvor vi har vært veldig dårlige.  Det gjelder å ha de periodene som er gode, at de varer over lenger tid.  Og at vi klarer å spille på de tingene vi er gode på og spille hverandre gode og bruker styrkene til de ulike spillerne på laget. 


«Jeg håper på seier i morgen så vi får avgjort det først som sist«
Celine Solstad

Så langt denne sesongen har Fana 8 seire på 20 kamper.  2 av seirene har kommet i de to siste serierundene.  Kan de klare fire seire på rad og ha mulighet til å sikre en sjetteplass i eliteserien?

– Jeg kan ikke huske at vi har hatt fire seire på rad i eliteserien, men vi er vant til å vinne kamper fra da vi spilte i 1. divisjon så det er ikke sånn at vi skal blir redd for å vinne heller, påpeker Solstad.  – Vi går inn og tenker på en kamp av gangen og så får vi summere opp til slutt om det ble fire seire på rad eller hva det ble.  Vi ser egentlig bare en kamp frem av gangen.

Celine Solstad. Foto: Kjell Eirik Henanger

Fana er inne i sin andre sesong i Rema 1000-ligaen.  Forrige sesong havnet laget på niendeplass og spilte ikke sluttspill.  Mulighetene for det er altså mye større denne sesongen.

– I fjor havnet vi på niendeplass og sikret plassen i eliteserien i siste serierunde.  Vi kan sikre sluttspillplass også med seier i siste serierunde mot Follo, men samtidig tror jeg det kan være en fordel å vinne mot Oppsal i og med at det er de som ligger nært oss på tabellen.  Så får vi to poeng mot de så er det en fordel.  I tillegg spiller innbyrdes oppgjør inn om vi ender på samme poeng.  Jeg håper på seier i morgen så vi får avgjort det først som sist, sier Celine Solstad, som så langt har bidratt med 86 mål for Fana i en sesong som kan ende med en historisk sjetteplass. 

Møt opp i Oppsal Arena og se denne spennende kampen onsdag 4. mars kl. 18.00

Eller se kampen live på Direktesport