Oppsal skal bli et topp 4-lag:  – Jeg har stor tro på prosjektet! – Norsk Topphåndball

Oppsal skal bli et topp 4-lag:  – Jeg har stor tro på prosjektet!

Sist en Osloklubb tok medalje i eliteserien var i 2004.  Nå er Oppsal i gang med et prosjekt som skal gjøre at klubben er topp fire i Norge innen 2025.

– Det er et hårete mål, sier Oppsals venstrekant Nora Løken (21), men jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare å oppnå det.  Jeg har stor tro på prosjektet, sier hun begeistret.  – Klubben, trenerne og hele apparatet rundt har gjort det som er blitt sagt og lovet.  Spillerne er motiverte, dette blir kjempegøy. 

– Det er ikke alle som hadde turt å gå ut så offensivt og jeg synes det er kult at Oppsal gjør det, sier venstrekanten fornøyd.  – Det skal være lov til å snakke sånn om seg selv.  Vi har en stor jobb foran oss, men jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det

Foto: Oppsal Håndball


Oppsal ansatte trenerteamet Henrik Wilhelmsen, Vigdis Holmeset og Linn Jørum Sulland i våres og de har gjort store endringer i stallen.  Noen har forlatt klubben, nye unge spennende talenter er hentet inn samtidig som flere fra fjorårets lag har fått ny tillit.  En av dem er venstrekant Nora Løken som er i gang med sin tredje sesong på A-laget.

– Det er veldig spennende å være Oppsalspiller denne sesongen, sier Nora.  – Det opplegget vi har på gang nå er ekstremt morsomt å være med på.  Det er moro å bygge et nytt lag. Og så er det gøy at jeg har fått mye tillit av Henrik og Vigdis.  Det setter jeg pris på.  Det gjør at jeg utvikler meg mer.  Det er sikkert en av grunnene til at jeg synes det er så morsomt i år. 


Si noen ord om oppkjøringen deres.

– Vi har hatt litt forskjellig type opplegg, forklarer Nora.  – Det har vært perioder med tyngre styrketrening, men samtidig en del løp.  Og så har løpsøktene vært ganske harde, men også ganske varierte treninger.  Det har hjulpet på motivasjonen i en tung oppkjøring.  I forrige uke hadde vi brytetrening med Stig Andre Berge, det var veldig gøy.


Sist uke var Oppsal på treningsleir i Danmark hvor det sosiale stod i høysetet samtidig som laget spilte tre kamper.  I 28-20 seieren over Holstebro viste Nora Løken at hun blir en av nøkkelspillerne i laget denne sesongen da hun egenhendig stod for 11 mål fra venstrekanten, alle spillemål.

– Turen til Danmark var ikke bare for laget sin del og samspillet sin del, men også for det sosiale. Vi hadde to dager hvor vi kjørte til Århus og var på Djurs Sommerland og fikk bygget samholdet enda mer i laget.  Noe som jeg tror, vil styrke spillet vårt i stor grad.  Samtidig fikk vi inn 3 tøffe kamper, det var en vellykket tur.


– Vi spilte 3 kamper hvor vi vant en av dem.  Den første kampen mot Randers bar preg av at vi ikke hadde spilt så mye i sammen og vi fikk ikke helt til spillet vårt samtidig som forsvaret ikke satt helt.  I den andre kampen satt forsvaret mye bedre og av den grunn fikk vi løpt på motstanderen.  Vi hadde masse kontringsmål.  Det er den type håndball vi ønsker å spille, vi har raske spillere som liker å løpe kontringer, så det passet oss helt fint egentlig. 


Nora forteller at fart er nøkkelordet for Oppsal i år.

– Vi skal være gode på fart i spillet vårt.  Vi skal holde farten oppe i 2×30 minutter.  Vi vet at vi har kapasitet til det, så vi må bare gjøre det, mener hun.  – Og det å holde kvaliteten oppe samtidig som vi holder farten oppe, det blir viktig, det blir et av hovedpunktene som gjør at vi forhåpentligvis rykker opp. 


Nora Løken fikk tillit på venstrekanten også i fjor, men opplever enda mer tillit med det nye trenerteamet.

– Jeg føler jeg har blitt en bedre kantspiller i løpet av sommer, smiler hun.  – Vi spiller en type håndball med mye løp og det er en type håndball som passer meg godt. Jeg føler at jeg kommer til å ta steg denne sesongen, jeg håper i hvert fall det!


Hva har de nye spillerne kommet inn med?

– Vi har mange forskjellige spillere.  Vi har skyttere, spillere som er gjennombruddsterke i tillegg til gode forsvarsspillere.  Vi har alt mulig, det er positivt.  Vi har mange gode kvaliteter i laget nå.  Samtidig som det er mye forskjellig, har vi noen fellestrekk også, føler jeg, som gjør at vi kan spille godt sammen.  Det tror jeg blir viktig. 


Hva ønsker du å bidra med i gruppa?

– Jeg er ikke redd for å ta ordet.  Om man trenger å få sagt ifra om ting, så er jeg ikke redd for det.  Vi skal bygge et godt lag i sammen.  Jeg tror det er viktig å være tøffe med hverandre når vi har satt de målene vi har satt.  Jeg stiller ekstremt høye krav til meg selv og da forventer jeg ikke noe mindre av de andre på laget. 


På spørsmålet om det kun er opprykk som gjelder, nikker venstrekanten samtykkende. – Ja, det er egentlig det.  Det er opprykk vi sikter mot.  Det er det som er målet, sier Nora Løken avslutningsvis, som har bursdag i morgen onsdag og fyller 22 år.