Det kan fort bli mye nerver i 1.divisjon på søndag – Norsk Topphåndball

Det kan fort bli mye nerver i 1.divisjon på søndag

TIF Viking – Oslo Studentenes IK i Haukelandshallen kl 15:30

Med hver sin strek under seg, den ene litt tydeligere enn den andre, er det klart for sesongens andre oppgjør mellom lagene fra Bergen og Oslo. TIF Viking jakter opprykk og ligger rett over kvalifiseringsstreken mens OSI jakter fortsatt spill i 1.divisjon og ligger pr i dag på egentlig en ganske trygg plass på tabellen. Luken ned til Fold er på syv poeng og selv om det gjenstår en del poeng å spille for så ser det trygt ut for OSI sin del.

Hjemmelaget har en kamp mindre spilt en lagene de kjemper om kvalifisering/opprykk med. Og ser vi bort ifra serieleder Sandnes, så skiller det bare tre poeng mellom de tre andre lagene. Her er det så tett at hvert eneste mål og poeng teller like mye. For halvannen uke siden fikk TIF Viking kjenne på at Viking Håndball rett og slett var hakket bedre i det møtet. For å ha alt på det rene; TIF Viking ligger i skrivende stund på fjerdeplass, med 20 poeng og grei klaring ned til lagene bak.

OSI har gjordt det bra denne sesongen kontra fjorårets. Det er det ingen tvil om. Og etter pauser av typen jul, mesterskap (?) og korona står de igjen med tre av fem mulige to-poengere i vår-sesongen. Holder de snittet sitt fra de tre siste kampene på 32,7 scorede mål pr kamp?

Høstens oppgjør mellom TIF Viking og OSI ente med full pott til kveldens hjemmelag. Blir det slik søndag og? Billetter til oppgjøret finner du i TIF Viking sine systemer. Er du bortesupporter eller av andre grunner vil sitte hjemme så sender HandballTV.com kampen. Og handball.no/live oppdaterer så fort de bare kan.

Fold HK – Sandnes i Rykkinhallen kl 16:00

Det «koster» å spille utsatte kamper, og for Fold sin del betyr det to kamper på tre dager. Og i kamp nr to er det serieleder Sandnes som kommer over fjellet søndag ettermiddag. Fredag var det Sandnes sin by-nabo Viking som stod for tur. Fold tok kommandoen og ledet både 2-0 og 4-2 og holdt godt følge til det gjenstod omtrent fem minutter av første omgang. Da skrudde Viking til, utlignet til 9-9 og gikk til pause med ledelsen 12-9. Kampen endte til slutt med Viking seier 32-19.

Det har blitt to tap denne sesongen på serieleder Sandnes. Ett mot før nevnte Viking tidlig i sesongen og så gikk de på en skikkelig smell borte mot Follo nå på onsdag. Da brukte Follo i underkant av fire minutter på å riste av seg Sandnes, og det som til pause var en fem måls ledelse hadde økt til åtte ved kampslutt. Resultatet? 40-32 til Follo.

Det er fremdeles 12 poeng å spill om, og hjemmelaget har fremdeles «alt» å spille for. Det gikk ikke så bra den gang i høst da Fold var i Sandnes og motsatt oppgjør, blir det bedre denne gang? Billetter til oppgjøret finner du i hjemmelaget sine systemer, Direktesport.no viser kampen til deg med det rette abonnementet. Og passer ingen av delene finner du alt du trenger å vite om kampen på handball.no/live.

HK Herulf Moss – Vikhammer HK i Mossehallen kl 16:00

Mye er likt mellom de to lagene i bunnen av tabellen, den største forskjellen er at Vikhammer har to kamper mindre spilt og at hjemmelaget har en noe bedre målforskjell enn ettermiddagens gjester. Bortsett fra det står begge med to seirer hver og resten tap.

Den første Herulf seieren denne sesongen kom i borteoppgjøret mot søndagens motstander. Den andre kom for en liten uke siden, like over fjorden. Altså borte mot Falk Horten i det som var en utsatt kamp. Men utsatt kamp eller ikke, Falk Horten starte best, men Herulf kom etter og mot slutten av kampen, nærmere bestemt i det 25 minuttet, utlignet de til 22-22. De siste minuttene var Herulf sine, og de fikk med seg begge poengene hjem over fjorden.

Vikhammer står og med to seirer til nå, men det er så langt tilbake som til de to første seriekampene. I første kamp var det opprykkskandidat Viking Håndball som kun fikk litt bakoversveis med hjem fra turen til Trøndelag, og deretter fikk OSI samme behandlingen. Men det var da, og for halvannen uke siden måtte Vikhammer reise poengløse hjem fra egen hall etter tap for Stavanger.

I oppgjørene mellom søndagens to lag i Mossehallen leder hjemmelaget 1-0, blir det utlikning denne gang? Billetter til kampen finner du i Herulf sine systemer, Direktesport.no sender også kampen til de som har abonnement. I tillegg blir du oppdatert via handball.no/live.

Charlottenlund – Follo HK i CSK Varmbo Arena kl 16:00

Gjestene jakter opprykk og ligger godt an før ettermiddagens kamp i CSK Varmbo Arena. Follo er i skrivende stund innehaver av tredjeplassen på tabellen, ergo er de på en av kvalifiseringsplassene. Bare poenget bak Viking på andre og to poeng og en kamp foran TIF Viking på tredje. Det er med andre ord fortsatt tett på toppen.

Charlottenlund ligger litt sånn i et «trygt ingenmannsland», med seks poeng opp til kvalifiseringsplass og åtte poeng ned til nedrykk. Tidligere i vår-sesongen har det blitt litt opp og ned med tanke på poengsanking. Det startet med uavgjort mot TIF Viking og seier over Falk Horten, etter det har kampene vært av den jevne typen, men det har ikke holdt hele kampen ut. Sist spilte kamp for hjemmelaget del var borte mot serieleder Sandnes i det som til slutt ble et tre-måls tap.

Follo er ett av lagene som kjemper om opprykk, enten dirkete eller via kvalifisering. De mangler bare fire poeng før de er likt med Sandnes som leder. En serieleder som de for øvrig slo ganske så ettertrykkelig 40-32 på onsdag. En liten fun-fact, kampen mot Sandnes var kamp nummer fem denne sesongen der Follo scorte 40 mål eller mer i en og samme kamp.

Da lagene møttes i høst ble det ett måls seier til søndagens hjemmelag. Skal de ta denne og? Vil du på kamp så får du tak i biletter i hjemmelaget sine systemer. Direktesport.no er tilstede i hallen og sender direkte (her trenger du abonnement), det samme gjør handball.no/live.

Falk Horten – Viking Håndball i Lystlunden Arena kl 16:00

Vi siterer lokalavisen «Gjengangeren» når det gjelder Falk Horten sin innsats i kampen mot Stavanger på onsdag, «Falk kjempet tappert, men forgjeves, i en målrik kamp i Stavanger Idrettshall. Stavanger IF vant 37–34 i et 1. divisjonsoppgjør der et forsvarsløst Falk-lag var på etterskudd helt fra start». Dette var Falk sitt tredje tap på rad, og det vises også på tabellen. Det er ikke lenge siden de var med i kampen om kvalifiseringsspill, men nå har de kommet skikkelig bakpå (i alle fall om de har ambisjoner om opprykk denne sesongen?) der de ligger midt på tabellen med fire poeng opp til kvalifiseringsplass.

Viking fra Stavanger tok like godt hele helgen «østafor» denne gang. Fredag ble det seier over Fold og klatring til andre plass på tabellen. Om fredagens kamp sier Viking på egne sider at «Fold gikk respektløst til verks og tok initiativet fra start. Det lugget for oss og intensiteten var ikke der den burde være. 6 min før pause ledet hjemmelaget 9-8 før vi kneppet opp et hakk og gjorde de 4 neste målene før pausesignalet gikk. I 2. omgang festet vi grepet, og det var etter hvert bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli».

Da lagene møttes i Stavanger Idrettshall i høst ble det borteseier, hvem blir best denne kampen? Billetter får du kjøpt i hjemmelaget sine systemer, Direktesport.no er ett alternativ for deg med abonnement og handball.no/live passer for alle med internett-tilgang.