Katarina Berens: – Jeg både håper og tror at vi skal nå sluttspillet – Norsk Topphåndball
Foto: Erik Laursen

Katarina Berens: – Jeg både håper og tror at vi skal nå sluttspillet

Hun forlot Tertnes sist sommer og opplever stor tillit i sin nye danske klubb Aarhus United.  Katarina Berens og hennes lagvenninner ligger foreløpig beskjedent plassert på 12. plass, men laget har som mål å kjempe om sluttspillplass og har tro på en bedre resultatmessig vårsesong enn hva tilfellet var før jul.

– Vi spilte imot de beste lagene helt i starten på sesongen, forteller Katarina Berens (24).  – Som egentlig var greit nok, da fikk vi muligheten til å spille oss i sammen i kamper hvor det var sånn at vi ikke måtte vinne, men heller at vi kunne vinne.  Vi har fortsatt mål om å komme til sluttspill.  Jeg både tror og håper at vi skal få til det, sier hun. 

Foto: Erik Laursen


– Når det gjelder plasseringen på tabellen så var det nokså mange kamper i høst hvor vi kunne avgjort kampene i sluttminuttene og hadde fortjent to poeng.  Jeg føler ikke helt at tabellen stemmer overens med den følelsen vi har etter høstsesongen.  Det er veldig marginalt så det blir viktig at vi denne halvdelen av sesongen klarer å bikke resultatene vår vei, hvis vi skal komme i sluttspill.

– Vi vet at vi har mer å gå på.  Vi kommer til å møte de gode lagene igjen fremover nå og kommer til å ligge litt der nede på tabellen.  Men det ser jeg ikke noe poeng i å fokusere på.  Vi skal bruke de kampene mot de gode lagene til å utvikle oss, bemerker Katarina. 


Hun føler at hun gjorde et riktig valg med å reise til Århus og trives veldig som proff håndballspiller i Danmark.

– Det er på en måte mer seriøst samtidig som jeg føler jeg har mer fritid.  I og med at vi trener midt på dagen, så har jeg ofte fri på kvelden.  Det har jeg vel ikke hatt siden jeg var 12 år, humrer hun. 

– Århus er en fin by og det er mange fine småsteder rundt.  Minner litt om Bergen med små hus og sånne ting.  Og danskene er livlige mennesker og det er alltid mye liv i sentrum, synes jeg. 

Foto: Erik Laursen


Høstsesongen har Katarina Berens brukt til å komme inn i spillet og bygge gode relasjoner med sine nye lagvenninner. Hun føler at denne jobben nå begynner å gi gode resultater.  Og etter en fin desember-pause føler hun at Aarhus United fremstår i en bedre utgave nå enn det de var før jul.

I kampene frem til jul, scoret Katarina 26 ganger og hadde 70% uttelling på skuddene.

Er du mye involvert i spillet

– Ja, det synes jeg absolutt.  Jeg liker å ha ord med i laget også når det gjelder angrepsspill, det kan være uvant at linjespiller kommer med tilbakemeldinger, men det er jeg vant til å gjøre, humrer hun. 


I Aarhus er Katarina lagvenninne med Marielle Martinsen, Thea Stankiewicz, June Bøttger og Line Ellertsen.

– Det er fint med flere norske på laget og nå har vi det sånn at vi kan spille Norge mot Danmark på trening, det blir det ekstra konkurranseinstinkt av. 

– Det at det er så mange nordmenn her føles som en bonus egentlig. Det er ikke så vanskelig å forstå dansk, så det hadde kanskje vært viktigere og gitt mer trygghet med flere norske på laget om jeg hadde dratt litt mer til utlandet enn til Danmark. 

Foto: Erik Laursen


Tillit?

– Jeg føler at jeg får mye tillit her, sier Katarina fornøyd.  – Vi er en klubb og en gruppe hvor det ikke er et tydelig hierarki.  Det er lett å komme til ordet.  Sånn tror jeg at hele gruppa føler at det er.  Jeg har fått mye tillit og treneren er opptatt av hva vi har å si.


Din egen innsats

– Jeg føler ikke at jeg har fått ut meg og mitt spill enda.  Men jeg synes at det for hver dag kommer og at jeg begynner å sette mitt preg på spillet som jeg ønsker.  Og så er det viktig å være tålmodig, jeg vet at det fortsatt er noen steg jeg må ta og det synes jeg er fint, det er alltid motiverende å ha ting jeg må bli bedre på. 


Er du positiv til hva dere kan få til i vårsesongen

– Ja, det er jeg.  Jeg synes at vi hele tiden vokser som gruppe.  Det var mye nytt det første halvåret og de erfaringene vi har gjort blir viktig i denne neste halvdelen av sesongen. Når vi går inn og skal møte lag for andre gang og ikke første gang så har man i hvert fall med seg noen erfaringer som vil komme til nytte, sier Katarina Berens avslutningsvis.