Håndballjentene tok VM-gull etter en fantastisk snuoperasjon i andre omgang – Norsk Topphåndball

Håndballjentene tok VM-gull etter en fantastisk snuoperasjon i andre omgang

To råtøffe forsvarslag møttes til VM-finale! Få scoringer og mange utvisninger, men HELDIGVIS!

Norge vant VM-finalen over Frankrike 20-19, og er dermed verdensmestere!

Det tok tid før lagene fikk hull på scoringsbobla fra start i denne smått legendariske VM-finalen.
Etter 15 minutter av førsteomgang var stillingen 6-5 til Frankrike, og derfra og ut omgangen økte Frankrike sin ledelse stadig mer.

I løpet av nesten 8 minutter klarte ikke Norge å score en eneste gang, men sluttminuttene før pause var helnorske! Fra å ha vært bak med sju mål på 15-8 gikk lagene til pause med Frankrike i ledelsen 16-12.

Foto-Pau-BARRENA-AFP-NTB/NHF

Malin Aune scoret tre av Norges siste mål i første omgang, og virket som å være noe av en «redningskvinne» i den perioden!

– Vi var i trøbbel både i forsvar og angrep i første omgang. Vi må gjøre det litt enklere i angrep, og i forsvar må vi komme oss rundt sperrene, sa trener Tonje Larsen til TV3 i pausen.

Hva som ble sagt i garderoben til Norge i pausen er uvisst, men at det var et helt annet lag som kom på banen i 2. omgang er helt sikkert!
Først en rask svoring av Nora, så en redning av Silje, før Kari fikk et nydelig innspill på linja.

Foto. Beate Oma Dahle/NTB/NHF

Henny Ella Reistad viste seg ikke fra sin beste side i første omgang, men i andre omgang derimot! Seks scoringer på sju forsøk!

Etter drøyt 2 minutter var stillingen 16-16, og etter 10 minutter var Norge foran med tre mål på 22-19! 3 franske scoringer, og 10 norske i løpet av andre omgangs første ti minutter!

Den neste timinuttersperioden ble imidlertid mer målfattig, og Frankrike scoret bare ett mål. Riktignok scoret Norge bare 4, men økte med det ledelsen sin til seks mål! Kunne det bli et nytt VM-gull?

Ja, det kunne det! Det norske målet virket tidvis hermetisk lukket – takket være en fantastisk Silje Solberg!
Framover stemte absolutt alt, uansett hvem som prøvde.

Håndballjentene er nok en gang verdens beste jenter – etter det som må karakteriseres som en ekte lagseier!