Endelig en skikkelig håndballfest for de norske jentene – Norsk Topphåndball
Stine Skogrand ble kampens toppscorer sammen med Henny Reistad med 4 mål hver. Foto: Claus Fisker/NHF

Endelig en skikkelig håndballfest for de norske jentene

For første gang på over to år spilte de norske jentene på norsk jord igjen, og de skuffet ikke! Kampen endte 29-17.

Det var god stemning i hallen da Håndballjentene møtte Slovenia i en nesten fullsatt Nadderud Arena. De fikk en fantastisk start på førsteomgangen, og etter åtte minutter spilt har de slovenske jentene kun skåret ett mål. Norge står godt i forsvar, og Silje Solberg gjør en god profil bakerst i mål med flere fine redninger.

Norge kommer til gode sjanser i angrep, og utnytter rommene godt. Men til tider blir det også litt rot, og vi kaster bort et par baller. Etter 12 minutter står det 7-3 til Norge. Til tross for at de tidvis er litt utålmodige i både angrep og forsvar, øker de norske jentene ledelsen ytterligere og det står 9-4 på stillingstavla. Den slovenske treneren Dragan Adzic tar en timeout, kommer sterkt tilbake med scoring. Norge roter litt i angrep, og Slovenia tar innpå. Målrammen ser ut til å være litt i veien for begge lag, for det blir mange stolpeskudd. Til slutt sitter det, og Moa Høgdahl skyter et stople inn-skudd. Herfra drar de norske jentene sakte med sikkert ifra.

Hergeirsson starter med et erfarent lagoppsett, men mange får prøve seg utover i omgangen. Vilde Jonassen får sin landslagsdebut, og etter 27 minutter scorer hun også sitt debutmål. Slovenia klarer ikke å tette ledelsen, og til pause står det 14-9 etter en kaldt satt straffe av Emilie Hegh Arntzen.

Det blir ingen svakere start på andreomgang. Seks minutter ut i omgangen er stillingen 18-11. Katrine Lunde står godt i mål, og tar flere baller. Slovenia tar timeout etter ti minutter, med 20-11 på stillingstavla. Håndballjentene har god flyt og høy fart i angrepsspillet, og Slovenia henger rett og slett ikke med. Det blir aldri særlig spennende i andreomgang, og slovenerne klarer ikke å ta innpå. Emilie Hegh Arntzen setter nok en gang ballen i mål i siste sekund, og kampen ender til slutt 29-17.

Håndballjentene spiller neste kamp på søndag, og da møter de Slovenia i Ljubljana. Kampen starter 17.30, og den kan du se på TV3 eller Viaplay.