Maren Langø: – Det jeg er mest stolt over, er at vi klarte å hente det inn igjen – Norsk Topphåndball
Foto: Einar Kvalheim

Maren Langø: – Det jeg er mest stolt over, er at vi klarte å hente det inn igjen

Fanas uavgjortkamp mot Vipers torsdag i forrige uke, ble lagt godt merke til i medieverden.  19-årige Maren Eriksen Langø kom i fokus da hun satte inn utlikningen 33-33 fra venstrekanten da 55 sekunder gjenstod av kampen. 

– Det var en ganske syk opplevelse å være med å ta poeng mot Vipers.  Det føltes som en seier, selv om det ble uavgjort.  Det var utrolig kult, sier hovedpersonen begeistret.

Rakk du å tenke før innhoppet? 
– Nei, egentlig ikke annet enn at jeg ville score mål.  Man er jo så konsentrert når det er så jevnt på slutten av en kamp.  Jeg jublet jo etter scoringen, men kampen var ikke over, så jeg tenkte mer over det etterpå, at det var stort.  Ja, det var veldig kjekt, sier hun med et smil.

Foto: Sportsfotograf Bjørn Erik Nesse


Men det var ikke det at hun scoret den avgjørende siste-scoringen til Fana som Maren Eriksen Langø var mest stolt av etter kampen. 

– Vi kom litt bakpå og lå under med fem til pause.  Det jeg er mest imponert og stolt over, er at vi klarte å hente det inn igjen.  Det er ganske mange lag som har spilt jevnt med Vipers, hvor Vipers drar ifra utover i kampen.

– Vi klarte å beholde troen og kjempet oss inn i kampen, det synes jeg er det største. 

– Vi spiller veldig bra i starten på andre omgang, der har vi flyten og det er da vi klarer å hente det inn igjen.  Hvorfor det skjer, vet jeg ikke, vi fikk flyten skikkelig i andre omgang. 

– Jeg er stolt over å være en del av dette laget, det er helt fantastisk.  Vi fikk en del medieoppmerksomhet og det er lenge siden Vipers har gitt fra seg poeng. 

LES OGSÅ: Sjokkerte Vipers i Fana Arena i kveld


Hvordan var oppladingen inn mot kampen?

– Jeg var ikke så nervøs foran Viperskampen, det var ingen forventninger til oss.  Det var få som hadde tippet det resultatet. 

– Vi hadde forberedt oss godt for å gi Vipers kamp og gi alt og vi skulle vise hva vi kan, sier hun.  – Vi hadde en plan med kampen, men hovedsakelig snakket vi om oss sjøl.  Fokuset var på våre arbeidsoppgaver og at vi skulle spille så bra som vi kan.  Så fikk vi se hvor langt det rekker, det var det vi snakket om før kampen. 

– Og det kan godt være at det hjalp, at vi ikke tenkte for mye på de spillerne de har, men mer på oss.  Det var inngangen til kampen og vi var absolutt forberedt på å gi de kamp.  Og da det ble jevnt, var det ikke noe vi ønsket å slippe taket på. 

Foto: Sportsfotograf Bjørn Erik Nesse


Fana har utviklet seg hver eneste sesong siden opprykket fra 1. divisjon og i år har Bergensklubben uttalt at de skal kjempe om en plass blant de 5 beste.  Matchvinner-Maren forteller at denne gode opplevelsen mot Vipers gir laget god selvtillit som de skal ta med seg videre.  Og hun synes det er verdifullt å vite hvor gode Fana er når de har toppnivået inne.

– Ja, det er fint å se hva som skjer når alt klaffer, det er en god ting å ta med seg videre.  Vi følte at vi hadde det riktige tenningsnivået før kampen, den følelsen av at alle er tent, benken var med og alle var skikkelig inne i kampen.  Den følelsen er noe vi må prøve å gjenskape.  Vi vet hvor gode vi kan være.


Tror du at Fana vil oppleve å få større respekt fremover?
– Jeg tror folk vil ha respekt for prestasjonen vår, og om de har større respekt for oss, så er ikke det noe negativt i det.  Men jeg tror ikke det blir store endringer når motstanderlagene tenker på oss.  Men jeg tror de er imponert over det vi har fått til.

Maren Eriksen Langø kom fra spill for Ålgård i 1. divisjon foran denne sesongen.  Hun er en del av Juniorlandslaget LK02 og er ikke fremmed for å ta ansvar når det gjelder.  

Er du en uredd type?

– På banen er jeg ikke redd for å ta et skudd som det mot Vipers, det må man nesten bare gjøre.  Jeg gruer meg ikke til kamp, jeg gleder meg jo, det er det kjekkeste jeg veit.  Man blir jo nervøs, men det er ikke et problem, jeg bruker det til noe bra.  Det opplever jeg ikke som noe negativt, det å være litt nervøs, sier 19-åringen avslutningsvis.