– Uansett hva vi gjør så skal vi gjøre det 100% og helhjertet – Norsk Topphåndball
Foto: Jon Forberg

– Uansett hva vi gjør så skal vi gjøre det 100% og helhjertet

Thale Rushfeldt Deila (21) fortsetter å terrorisere motstanderens forsvarere etter overgangen til Molde og har scoret utrolige 7.5 mål i snitt i sesonginnledningen for sin nye klubb.  Og har enda ikke opplevd å tape denne høsten etter 4 seire i REMA 1000-ligaen og 2 seire i NM.

– Vi har vunnet alle fire kampene så langt, men har likevel ikke vært fornøyd med alle kampene, forteller Thale Rushfeldt Deila. 

– Det synes jeg egentlig er litt bra, at vi ser at vi har mye å gå på, selv om vi vinner.  Jeg synes at samspillet sitter bedre og bedre, vi er 4 bakspillere som ikke har spilt i sammen tidligere.  Så det tar litt tid å komme i gang.  Jeg merket det spesielt i siste kampen mot Fana at det var deilig å føle at spillet sitter fint, sier hun fornøyd.


Hva har dere hatt ekstra fokus på?

– Vi prater mye om at vi skal spille den ekstra pasningen.  Så lenge vi klarer å holde ballen i gang så kommer vi til de gode sjansene. 

– Selvfølgelig sier vi også at vi skal gjøre det bra i forsvar og kontre og bruke fart så vi kan få de enkle målene.  Vi har mange spillere som gjør gode satsinger, så vi har mest fokus på å få ballen videre så vi kommer til den beste muligheten vi kan få. 

– Uansett hva vi gjør så skal vi gjøre det 100% og helhjertet, og da går det stort sett.

Foto: Jon Forberg


Thale trivdes godt i Fredrikstad, men var ute etter nye utfordringer etter fjorårssesongen.  Det var mange klubber som ønsket hennes signatur, men det var Molde trakk vinnerloddet.

Hvorfor valgte du Molde? 

– Jeg pratet en del med Tor Odvar om hvordan jeg kan utvikle meg videre.  Jeg var helt enig med det han sa, og jeg syntes det virket som et riktig steg for meg å ta.  Molde var på helt fra start og var interesserte og da var det ikke så vanskelig å ta det valget når jeg merket at jeg kom til å bli satset på og de har store ambisjoner, forklarer bakspilleren.  – Jeg trives godt i Molde.  Jeg kom rett inn i gruppa og trives også godt i byen.  Så jeg synes det var en veldig fin overgang. 

– Nå spiller jeg med flere spillere som har et høyt nivå og som er litt eldre enn meg.  Og det synes jeg er litt deilig.  Jeg synes vi er bra på alle posisjoner og kan virkelig utfordre de andre lagene i REMA 1000-ligaen i år. 


Hva er spisskompetansen din? 

– Vil kanskje si 1 mot 1-situasjoner, sier Thale.  – Det er de situasjonene jeg liker best også, å være i duell.  Spillet er satt opp så alle får gjøre det de er gode på.  Vi klarer å blande inn det alle er gode på i spillet vårt. 


Hvordan er Tor Odvar Moen som trener?

– Han er ganske rolig og er flink, han kan veldig mye.  Jeg synes det er behagelig at han hele tiden hjelper oss, skryter Thale.  – Hvis det går litt dårlig og vi sliter og står litt fast, så kommer han med tips på hvilken måte vi skal jobbe i sammen for å finne ut av hvordan vi skal komme ut av en dårlig periode. 


Det at treneren er rolig, opplever du det som positivt?

 – Ja, men jeg har heller ikke noe problem med at treneren skriker på sidelinja.  Jeg synes Tor Odvar er flink til å si det som trengs.  Og i time-outer og pauser når det ikke har gått så bra, er han rolig og hjelper oss med hva vi må forandre på, bli bedre på og rette på.  Når vi går ut på banen igjen så vet vi hva vi skal gjøre.  Det er lett å forholde seg til det han sier, han er direkte og ærlig. 

Foto: Jon Forberg


Thale Rushfeldt Deila er en av 18 spillere som er tatt ut til rekruttlandslaget samling i Polen i begynnelsen av oktober.  På denne samlingen skal det det også spilles kamper. 

Etter at LK00 nå er avsluttet, har du landslagsambisjoner videre?

– Ja, selvfølgelig.  Det er gøy å prøve seg på rekruttlandslaget og eventuelt videre etter det.  Men akkurat nå så er hovedfokuset Molde.  Og hvis de mener jeg fortjener å bli tatt ut til A-landslaget så selvfølgelig er det gøy å få vært med, sier 21-åringen avslutningsvis.