Trym Johnsen i BSK: Det er kult å komme på trening! – Norsk Topphåndball
Foto: Paul Fekjær

Trym Johnsen i BSK: Det er kult å komme på trening!

Trym Johnsen i Bækkelaget har vært skadeforfulgt. I fjor satte en skulderskade han ut av spill. I år er han tilbake med full kraft og en av bidragsyterne til at BSK er oppe og kjemper blant topp fire. Vi sjekket statusen med han i en lock-down preget hovedstad.

Nytt år Trym, lang VM-pause og en veldig bra første del av sesongen for dere i BSK. Hvordan er stemningen i laget nå i 2021? Veldig bra, gleder meg utrolig mye til å komme i gang og spille kamper igjen. Det har vært en lang pause.

Hva er din forklaring til at det har gått så bra for dere i Bækkelaget før jul? Tror det er for at vi er en god kompisgjeng som er unge og sultne og som virkelig vil gi alt i alle situasjoner. Når det da har gått bra så blir vi enda mere sultne på å bite fra oss!

Mange av deres kamper er tette og jevne og dere klarer i seieren i land. Hva er det som gjør det? Kanskje et standarsvar, men det er lagmoralen. Vi jobber sammen, og har tro på hverandre. Det er kult å gå på trening for jeg vet at det er masse innsats, humor og latter. Det er som med meg og Oscar Lysgård. Uansett hvem som står utpå så heier vi på hverandre. Når man da skaper den tryggheten i gruppen og blant oss som spiller på samme posisjon, da tør vi mer og det kan være en av grunnene til at vi lykkes såpass bra i slutten av kampene. Vi tør og vi vil!

Hvordan har den spesielle situasjon i samfunnet påvirket treningshverdagen for deg og laget frem til nå? Det har vært tungt, det skal jeg si! Fordi vi er et Oslo-lag så har vi ikke fått lov til å trene som det var planlagt, alt ble jo stengt! Jeg og alle skjønner alvoret og har full forståelse for hva som gjøres. Ser man det bare utifra et sportslig perspektiv så havner vi bakpå fordi at vi ikke får trent på samme måte som de andre lagene rundt omkring i hele landet. Men på laget har vi støttet hverandre, snakket sammen og gjort de oppgavene som har vært mulig å gjennomføre i disse lock-down tider.

Hvordan har du jobbet under denne perioden, mye skader tidligere, men nå begynner det å virkelig skje ting?  Ja, det har vært mye skader, sist skulderen i fjor. Men nå har jeg fått masse hjelp av Jørgen og vår fysioterapeut Nina til å jobbe med rehab. Virkelig pirke på detaljer og jobbe smartere, helt enkelt. Totalt sett har det blitt en veldig god utvikling for meg føler jeg. Jeg tilhørte ikke ‘’stjerneskuddene’’ når jeg var yngre, og slet med skader. Men jeg liker å trene, være målrettet og utrolig sugen på å utvikles. Jeg synes Bekkelaget er utrolig flinke med å ta imot yngre spillere inn på elitelaget, og når de kommer på hospitering. Jeg fikk masse tips og råd når jeg hadde de første mulighetene til å bli med på elitetreningene og da blir man inspirert til å fortsette.  

Foto: Paul Fekjær

Hvordan blir BSK i kampene fremover? Det er bare å fortsette med det vi har jobbet med. Så skal vi prøve å ikke svinge så i prestasjonene i kampene. Være litt jevnere. Kampen mot Elverum er et godt eksempel, uavgjort til pause, så ramler vi sammen i andre omgang. Den type bølgedaler håper og tror jeg vi skal slippe nå på vårparten.  Klarer vi det så mener jeg at vi har gode muligheter til å holde oss på topp 4-5, og kan til og med nå 3.plassen. Det hadde vært utrolig kult å plassere oss som er av Norges beste klubber, som jeg ønsker at BSK skal bli på sikt.

Hva har du selv for ambisjoner? Nå er det bare å bli så god som mulig. Jobbe hardt og målbevisst for å bidra til å få BSK som et stødig topplag. På sikt håper jeg på å komme til utlandet og prøve meg.

Til sist Trym, hvordan går finalen i håndball VM? Før VM sa jeg Danmark, men nå tror jeg Spania slår Frankrike pga. bedre keeper og forsvar. (NB! Spørsmål og svar før semifinalene på fredag)