Denne tabellen topper Flint Tønsberg! – Norsk Topphåndball
Foto: Ravn Foto

Denne tabellen topper Flint Tønsberg!

Flint Tønsberg er klubben som har benyttet flest spillere i REMA 1000-ligaen i høst.  Klubben har også hatt imponerende mange spillere under 20 år i lagoppstillingen, 15 stykker totalt.

Og ikke nok med det. Flint har 18 forskjellige målscorere i løpet av høstens kampen.  Kun Vipers er bedre, med 19.

Benyttede spillere høst 2020:
Flint 25 spillere, Vipers 21 spillere, Rælingen 21 spillere, Byåsen og Larvik 20 spillere.

Antall målscorere høsten 2020:
Vipers 19, Flint 18, Byåsen 17, Larvik og Tertnes 15


Unge talenter i Flint

Flint har ligaens yngste mannskap og trener Zarko Pejovic forklarer:

– Vi har rett og slett ganske mange unge talentfulle spillere, smiler Zarko, som tok over hovedansvaret for laget i august, da Tonje Larsen ble en del av landslagsteamet. – Vi ønsker å være et topplag som blir kjent som et lag som gir mulighet til de unge. 90 % av våre elitespillere har debutert i år i REMA 1000-ligaen, sier han.

Foto: Ravn Foto

– Vi investerer i unge spillere, vi bruker mye tid på dem, vi gir dem tillit og spilltid. Man kan ikke lære å svømme før man hopper i vannet, det gjelder for spillere også.

– De må få lov å prøve seg på et høyt nivå for å bli bedre. For dem betyr det mye å få spilletid.  De får  erfaring og motivasjon.   Etter hver sesong slettes tallene i tabellen, men det spillerne opplever i løpet av en sesong står der for hele livet.


Får ikke muligheten gratis

Zarko understreker at de ikke tar med spillere «bare for å ta de med.»

– Det er en bevisst plan når vi utvider benken, og hvorfor ikke gi spillerne en sjanse når vi trenger dem.  Det var flere 17- og 18- åringer som har hatt en betydelig rolle i flere kamper i år.

– Det er viktig å si at hos oss får ingen muligheten «gratis». De som får være med, er spillere som allerede har kvalifisert seg gjennom en treningsprosess. Men når de får spilletid har vi bare et krav: «de er nødt til å gi minst 100% i hver sekund på banen».  Vi forventer fra våre unge spillere at de gir maksimal innsats, at de er konsentrerte og viser glede på banen mens de spiller.

– Andre ting som hindrer dem i å prestere, som manglende erfaring og spenningsnivå blir selvsagt akseptert av meg og Marianne Iversen.

Foto: Ravn Foto


Talentfabrikk

– Vi blir en talentfabrikk de kommende årene. Både med lokale spillere og de som kommer via Wang Toppidrett system hos oss fra andre steder, forteller han.

Zarko Pejovic trives som trener i en klubb hvor det er flust med yngre talenter.

– Hvis idrett har en touchpunkt med kunst, da ville jeg si det er den kreative jobben i talentutvikling. For meg er det er den vakreste delen av denne idretten. Å hjelpe noen til å realisere sitt talent og gi egen signatur på det. Det er krevende, men gøy, avslutter Flints populære trener.


Unge debutanter

Aurora Aurheim, Julie Dybdahl og Martine Grip Øvreberg er tre av spillerne under 20 år som har fått sin debut i REMA 1000-ligaen i høst.  De sier dette om å spille i en klubb som gir de yngre mye tillit og spilletid:

Foto: Ravn Foto


Aurora Aurheim
– Å være en del av A-stallen er gøy, og det er helt sykt at jeg har fått denne muligheten når jeg er så ung.  Veldig artig at trenerne Zarko Pejovic og Marianne Iversen har tro på meg og tør å la meg spille og at de tror at jeg kan holde meg på det nivået som kreves. 

– Det var litt skummelt i den første seriekampen, da var det nytt og spennende.  Men nå føler jeg meg trygg og synes det er artig og koser meg på banen, smiler hun. 

Foto: Ravn Foto


Julie Dybdahl
– Det er veldig stas å kunne trene med A-laget.  Det som er fint i Flint er at vi unge har mange gode muligheter.  Det at vi får trene med A-laget gjør at vi utvikler oss. 

– Det er større krav når vi trener med A-laget.  Det er bedre kvalitet på alt fra pasninger, øvelser, målvakter og medspillere.  Det gjør utviklingskurven min brattere.  Jeg merker forskjell, utviklingen ble mye bedre i den perioden jeg er med A-laget.  I løpet av høsten synes jeg at jeg har fått bedre pasningskvalitet og blitt en mer eksplosiv spiller. 

Foto: Ravn Foto


Martine Grip Øvreberg
– Jeg fikk ekstra motivasjon når jeg fikk mulighet til å debutere i REMA 1000-ligaen som 18-åring – det er en mulighet som er sjelden.  Når jeg ser at jobben jeg har gjort og valgene jeg har tatt er de riktige valgene for sin egen utvikling, får jeg lyst til å jobbe på enda mer, sier hun.