Hjemmeseier til Sandnes – Norsk Topphåndball

Hjemmeseier til Sandnes

Sandnes – HK Herulf Moss 34-30 (16-15)

Da gjestene utlignet til 4-4 hadde kampen vart i drøye syv minutter. Sandnes spilte offensivt 5-1 i forsvar mens gjestene til tider lå med to spillere inne på streken. På målsiden var det relativt likt og de byttet på å score. Herulf presset Sandnes til passivt og avslutning utenfor i første omgang. I andre fikk de ballen i mål og gikk opp til 7-6 med en spiller på to-minuttersbenken. Da gjestene utlignet like etter kom time-out kortet fra Sandnes benken. Herulfs Ole Einar Søtorp Kaaterud fikk en to-minutter like etter halvspilt omgang. Da den perioden var over var 8-8 blitt til 11-9. Klokken tikket og gikk og med fem minutter til pause gikk Herulf opp til 13-14. Men det var før Sandnes utlignet til 14-14 på straffe. I løpet av de siste 2 ½ minuttene av omgangen fikk Sandnes to scoringer og Herulf en, det resulterte i pauseledelse 16-15 til hjemmelaget.

Det ble en forsiktig start på andre omgang selv om Sandnes fikk en liten luke på fire mål etter fem minutter. Det var tungt for gjestene som slet med å holde følge og Sandnes sin ledelse økte etter hvert til 26-20. Da la Herulf benken time-out kortet, men Sandnes blokket ned skuddforsøket som kom. Da Sandnes noe senere fikk straffe og gikk opp til 27-20 og Herulf samtidig fikk en utvising virket det som om kampen var avgjort. Det selv om det var en halv omgang igjen å spille.

Men en skal som kjent aldri si aldri i håndball, og Herulf våknet litt til liv igjen og da de reduserte til 30-23 kom time-out kortet fra hjemmelaget. Fem minutter før full tid kom nok en redusering (32-27) til Herulf. Gjestene gikk ut med to frimerker, men greide ikke hindre at Sandnes gikk opp til 33-27. «Oppvåkningen» til Herulf kom litt i seneste laget, og selv om de fikk både spillemål og straffemål mot slutten av kampen så endte oppgjøret 34-30.