Oppsummering av runden 1. div kvinner. Follo vant toppoppgjøret. – Norsk Topphåndball

Oppsummering av runden 1. div kvinner. Follo vant toppoppgjøret.

Etter runden 1. divisjon kvinner.  Kamper spilt lørdag 31. oktober og søndag 1. november.

RANDESUND – LEVANGER  21-28  (9-15)

Et godt samspilt Levanger i spillehumør anført av 14-målsscorer Runa Heimsjø Sand ble for sterke for Randesund i Sukkevann Idrettshall lørdag ettermiddag.  Levanger tok tidlig initiativet i kampen og ledet på det meste med ni mål.  I andre omgang la Randesund ut to merker og knappet ned ledelsen til fem mål, men nærmere kom aldri hjemmelaget og det endte med sjumålsseier til Levanger, som klatret til 7. plass på tabellen etter denne seieren.

Mestscorende for Randesund:  Martine Kårigstad Andersen 7, Hanne Andve 4, Ingvild Bersås Westersjø 3, Amanda Holmen Eriksen 3.

Levanger:  Runa Heimsjø Sand 14, Arja Sørli Døsvik 4, Åsa Grønning Almberg 4.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

BÆRUM – FOLLO  25-26  (13-13)

Andrea Sandkvist Fossli ble den store helten i dette toppoppgjøret og hennes scoring etter 28:52 i andre omgang ble seiersmålet som ga ettmålsseier til Follo.  Bærum gikk dermed på sesongens første tap.  Da fem minutter gjenstod ledet Follo med tre mål og stillingen var 21-24.  Men kun tre minutter etter hadde Bærum kommet tilbake og stillingen var da 25-25 og det var helt åpent hvem som ville ta hjem seieren.  Så fikk altså høyrekanten og Follos toppscorer en mulighet som hun satte.  Bærum klarte aldri å utlikne i det minuttet som gjenstod av kampen.  Follo leder nå 1. divisjon med Bærum som nummer to.

Mestscorende for Bærum:  Vilde Evensen 7, Thea Karlshaugen Pettersen 6, My Lervold 5, Marte Figenschau 3.

Follo:  Andrea Sandkvist Fossli 6, Katarina Ugland 5, Tilde Alræk, Maren Sofie Tefrum 4, Maria Keiserås Haugen 4.

BB:  Vilde Evensen (Bærum) og Tilde Alræk (Follo).

GRANE – VOLDA  24-26  (8-15)

Volda tok tidlig grep om denne kampen og fremstod som gode bakover samtidig som de lykkes godt i angrep.  Etter 45 minutter ledet Volda komfortabelt med åtte mål.  Men etter 51 minutter spilt av kampen scoret ikke Volda flere ganger og hjemmelaget fikk mulighet til å pynte på resultatet.  Kampen endte med tomålsseier til bortelaget og Volda er nå på tredjeplass på tabellen.

Mestscorende for Grane:  Anna Clara Fjellheim 6, Maja Rame 5, Iben Ruud 5, Fanny Skindlo 3, May-Linn Mortensen 3.

Volda:  Fride Heggdal Stølen 7, Kine Kvalsund 5, Ingvild Græsdal 5, Hanna Ræstad 3.

BB:  Anna Clara Fjellheim (Grane) og Hanna Ewa Edvardsson (Volda).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

REISTAD – ÅLGÅRD  23-27  (13-13)

Jevnspilt førsteomgang og lagene fulgte hverandre tett frem til 10 minutter var spilt av andre omgang.  Da kom Ålgård foran med tre mål på 16-19 og beholdt initiativet kampen ut.  Etter fire kamper på rad uten seier var dette en oppløftende to-poenger for Ålgård, som klatret til femteplass etter dagens seier.

Mestscorende for Reistad:  Henriette Jarnang 5, Sofie Celius 4, Tuva Marie Skar 3, Dana Björg Gudmundsdottir 3, Mira Solbeg Normannsen 3.

Ålgård:  Maren Eiken Ravndal 6, Elise Pedersen 4, Emilia Giske 4, Ingebjørn Skaalerud Baadshaug 4, Margit Lidal 4, Angunn Gudmestad 3.

BB:  Henriette Jarnang (Reistad) og Elise Pedersen (Ålgård).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

CHARLOTTENLUND – FJELLHAMMER  39-22 (17-13)

Hva skjedde med Fjellhammer de siste 33 minuttene?  Etter 27 minutter ledet Charlottenlund 13-12.  Men så tok hjemmelaget fullstendig over og vant resten av oppgjøret 26-10.  En utrolig målfest i CSK Varmbo arena og Charlottenlund er nå på kvalikplass til REMA 1000-ligaen.  Gøy for Ingeborg Rolseth Holt som på en måte fikk sitt store gjennombrudd for CSK i denne kampen.  Etter å ha dominert skytterligaen for Selbu i 2. divisjon har hun brukt litt tid på å ta nivået i 1. divisjon.  Men i dag fikk hun vist sitt potensiale.  Fjellhammer ligger da fortsatt helt sist med sine 2 poeng.

Mestscorende for Charlottenlund:  Ingeborg Rolseth Holt 9, Fride Lunne Mastad 7, Mia Kristine Strand 6, Ida Jønland 4, Kaja Rime Aavik 4, Ida Andrea Husdal 3, Helene Lovise Wesche-Rø 3.

Fjellhammer:  Victoria Sliwa 6, Christina Glasø 4, Vilde Andersen Vinje 3, Celine Svendsen 3.

BB:  Ingeborg Rolseth Holt (Charlottenlund) og Christina Glasø (Fjellhammer).