Nærbø videre til 4.runde – Norsk Topphåndball

Nærbø videre til 4.runde

Nærbø skrev på sine sider før kampen at «To tidligere klassekamerater leder hvert sitt lag fra trenerbenken og to romkamerater står på hver sin side av banen i morgendagens kamp mot SIF i Stavanger Idrettshall». Fasiten kan nå fortelle oss hvem som kom best ut av oppgjøret i Stavanger, og videre til neste NM-runde

Stavanger – Nærbø 30-41 (13-19)

Hjemmelaget tok ballen i egne hender og gikk «til angrep» på Nærbø og ledet både 1-0, 3-2 og 4-3. Men da var det slutt, for på drøye 6 minutter snudde Nærbø 4-3 til 4-10. Og SIF tok kampens første time-out – en ny slagplan måtte legges.

Ledelsen til Nærbø bare økte, og selv om hjemmelaget fortsatte å jobbe, og jevnlig fikk ballen bak Nærbø sin målvakt, griede de ikke hindre Nærbø i å med ni mål tre minutter før pause.

Til pause stod det 13-19 i bortelagets favør. Det etter en omgang med litt tekniske feil, en to-minutter til hvert lag men ellers uten de store hendelsene.

Etter pause satte Nærbø opp farten med angrep som varierte mellom noen få sekunder og rundt tyve (iflg live-oppdateringen) og ofte endte de med scoring. Med 15 minutter igjen av kampen ledet gjestene 29-20 og de gav seg ikke før det stod 30-41 i egen favør.