Snart seriestart, men først noen treningskamper – Norsk Topphåndball

Snart seriestart, men først noen treningskamper

I skrivende stunde nærmer det seg seriestart. Og med knappe 20 dager til alvoret starter står flere treningskamper på agendaen. Vi har sett litt på noen av kampene.

Nykommer Fjellhammer har allerede møtt Elverum i en kamp (som endte i 35-16 seier til fjorårets mestere) og spiller i kveld (05.august) mot Haslum. For å rekapitulere; Haslum ble nummer fem sist sesong mens Fjellhammer vant 1.divisjon og dermed direkte opprykk til Rema 1000-ligaen.

Fire minutter ut i andre omgang ledet Fjellhammer 15-13 over hjemmelaget. Vertene på en armlengs avstand gjennom hele omgangen, det nærmeste Haslum kom var ett mål bak gjestene fra Fjellhammer. Og med knappe 10 minutter igjen var det fire mål i favør nykommeren og time-out til Haslum. Rødt kort til Fjellhammer, straffe til Haslum redusering til 22-25 og 22:39 på «stadion-uret». En god Fjellhammer målvakt gjorde sitt til at Fjellhammer med ett minutt igjen ledet komfortable 31 -27. Dette ble også sluttresultatet i det som er Fjellhammers første seier etter returen til toppdivisjonen og Rema 1000-ligaen.

Sånn omtrent midt midtveis mellom Elverum og Trondheim møttes Elverum og Kolstad til treningskamp onsdag kveld. Fjorårets serie-møter mellom de to lagene endte med uavgjort i Trondheim og hjemmeseier på Elverum. Lagene fulgte hverandre utover første omgang og etter drøye kvarteret var det tid for time-out og 8-7 ledelse til Kolstad. Trønderne ledet 17-15 da lagene tok en velfortjent pause. Det ble en gjevn andre omgang og mot slutten av kampen ble det uhyre tett. Men Kolstad dro det hele i land og oppgjøret endte 29-28 til trønderne.

I Drammen ble det også spilt treningskamp, Drammen HK mot Fold. Her ente det med solide 34-26 til Drammen HK, etter at fjorårets bronsevinnere ledet 18-13 til pause.