Kristiane: – Det kribler ganske godt i armer og ben etter å spille i Åsenhallen igjen – Norsk Topphåndball
Foto: Kenneth McDowell

Kristiane: – Det kribler ganske godt i armer og ben etter å spille i Åsenhallen igjen

Kristiane Knutsen (21) er tilbake i Sola etter å ha trivdes godt en sesong i Follo HK Damer.  Eksplosive Kristiane har 63 kamper i Soladrakta fra tidligere og Sola er svært fornøyd for å få sin playmaker tilbake.

– Da vi rykket ned med Follo HK Damer etter denne sesongen så var jeg usikker på hva jeg skulle gjøre.  I utgangspunktet hadde jeg lyst til å fortsette i Follo med tanke på at jeg trivdes så godt.  Men så er det at når jeg nå opplevde å spille et år i Rema1000-ligaen så fikk jeg kjenne på hvor sykt kjekt det er. Så jeg var veldig i tvil, men jeg kom frem til at jeg hadde mest lyst til å spille i eliteserien, både for at det er så gøy og for min egen utvikling.  Så det ble det naturlig å gå til en annen klubb, forteller Kristiane Knutsen.

– Jeg hadde også tilbud fra en annen klubb, men Sola var førstevalget for meg.  Det er en trygg plass å spille.  Det ordnet seg med studiet mitt også, og jeg får fortsette med det hjemmefra.  Når den biten falt på plass, ble det vanskelig å takke nei til Sola.  I tillegg har Sola mye bra på gang, jeg har tro på at det vil bli veldig bra.

Foto: Kenneth McDowell


Tilbake til Åsenhallen

– Nå gleder jeg meg sykt til å spille for hjemmepublikummet i Åsenhallen, sprudler Kristiane entusiastisk.  – Publikum er helt fantastiske, og det er en veldig intim hall.  Det har jeg savnet mye denne sesongen, det å spille i Åsenhallen.  Det føles litt mer hjemme også.  Jeg har familie og venner som kommer og ser på, det er litt spesielt med det.

– Nå håper jeg å komme inn i laget og ta ansvar og bruke den erfaringen jeg har fått dette året i Rema1000-ligaen hvor jeg fikk en sentral rolle i Follo.  Jeg håper jeg kan ta med det inn i Sola.  Jeg er playmaker og liker å drive opp tempoet og sette opp spillet og få det flyte. 

– Det at Sola havnet på kvalikplassen denne sesongen føler jeg ikke stemmer helt overens med det potensialet som er i laget.  Jeg tror det var at de fikk en dårlig start og at det var vanskelig å komme ut av det.  Det ble mye bedre resultater på slutten av sesongen, så spillerne og laget var godt nok.


Trivdes godt i Follo

Foran forrige sesong valgte Kristiane å flytte til Østlandet.  Hun forteller at hun var nervøs for å flytte vekk fra trygge Sola.  Men at hun raskt fant seg til rette på ny plass.

– Det var mye som var nytt for meg.  Nytt bosted, jeg begynte å studere og fikk nye lagkamerater. Men det gikk veldig fint, og jeg fant meg godt til rette og trivdes godt fra start.  Det var ingen problemer med det klubbskiftet.  Jeg tror jeg har hatt veldig godt av det som person og har utviklet meg på den måten også.

– Resultatmessig gikk det ikke så veldig bra for oss, men samtidig, hvis vi man ser bort fra resultatene, så vil jeg si det var det en god sesong for oss.  Follo rykket opp foran denne sesongen uten egentlig å skulle ha gjort det og fikk beskjed om det sent og fikk liten tid til å forberede spill i Ream1000-ligaen.  Vi hadde en veldig god utvikling og det så vi også på resultatene.  Vi klarte oss mye bedre i kampene etter jul.


Alt var topp

– Jeg trivdes kjempegodt.  Det er en veldig fin gjeng, gode trenere med store ambisjoner og spillere som virkelig vil stå på og jobbe.  Et godt treningsmiljø, alt var helt topp, skryter Kristiane, som nå gleder seg kjempemye til å komme i gang igjen i Sola.